Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

SISTEM GURU ONLINE

APDM SAPS

Wednesday, September 13, 2017

Mini garden at home

Assalamualaikum/Hai,

Bagi seorang isteri/mak berkerjaya yang duduk di kawasan bandar dan suka memasak untuk keluarga tersayang berkonsepkan #1hari1menu, yang mana semua barang pon mahal mahal nak meninggal, waima seketul daun pandan pon makan jumlah bukan sen sen ya..

Makanya,
Mini garden adalah sangat penting diwujudkan disetiap rumah untuk memudahkan dan sekaligus menjimatkan kadar ekonomi dalam institusi keluarga.

Tak payah tanam pelik-pelik. Cukup sekadar bebahan yang diperlukan dalam masakan seperti daun kari, daun pandan, cili api, daun kunyit dan serai.

Kalau ada ni dah cukup hati berbunga kegembiraan.. Korang pikir ye, daun kari kat kedai pon cecah ringgit ringgit.. Tu pon kalau ada yang gebus gebas..

Daun kari

Daun pandan

Daun kunyit

Selain dari tanaman untuk bebahan masakan, ada jugak tanaman untuk ulam-ulaman seperti daun selum dan daun pegaga. Petik, basuh, kunyah.. Gituu.

Daun selum.

Daun pegaga.
Dah 2-3 round jugak petik buat ulam.

Semua ni adalah hasil air tangan incik suami tau. Dia je rajin melayan pokok-pokok ni.makk??? Tangan makk panas. Asal tanam je mesti x jadi.. Kesian kt benih tu.. Rasa diri macam pembunuh pon ada..hahahaa..

Dia try tanam sayur pat choy dengan bendi..pon alhamdulillah..menjadik jugak tau. Dapat jugak masak sayur pat choy dari kebun sendiri. Bangga giler.freshh dari ladang tau. Rasa macam duduk kat cameron highland yang dikelilingi oleh tumbuhan dan tanaman hijau.

Sayur pat choy.
Dah selamat dimasak.bestt gilerr..

Bendi.
Harvest time! Yeyyyy...
Tomato dengan cili api masih dalam proses lagi..boleh tumbuh buahnya lagi. Sabarrr..

Daun limau purut, Daun serai kita halo halo kat jiran je sbb pokok tu dorang ada tanam..
Penting hidup berjiran ni sebab boleh share share bebahan masakan.gituuu..

Bagi aku memang pentinglah utk buat stok bila keadaan terdesak. Rasa nak masak kari, petik je daun kari. Rasa nak guna pandan, petik je kat kebun. Nikmat ape lagi yang kau dustakan??

Tqsm kat incik suami sebab mewujudkan kebun kecil ni. Harapkan aku ni, mmg hancus leburr laa.. Kuikuikuii..

Nanti nak mintak dia tanam daun bawang, daun sup, daun parsley, daun thime(betul ke eja).. Eyh banyak plak rekues ko yee..
Hahahhaaa..

So korang? Amacam? Jom la kita go green bersama sama sambil tanam sambil bersenam/eksersais.. Berbakti pada tanah memang sangat menguntungkan.. Bidang pertanian ni pon boleh masyukk kan kan kan?

 -MrsPuex-

Serlahkan Keyakinan Diri Anda Dengan Prime Bust Cream!

Assalamualaikum/Hai,


Awas ye!
Entry kali ini ditujukan khas kepada para wanita dan gegadis diluar sana.
Sebab ape?
Sebab nak kongsi cerita tentang penjagaan aset wanita paling penting.
Bagi yang dah berkawin tu kan, bolehlah pikat hati suami dengan cara nih.. ehemm..ehemm..
Yang belum kawin pon boleh juga try untuk mantapkan aset tu..hehehe..

Apa itu Prime Bust Cream?


Prime Bust Cream (PBC) adalah krim semulajadi yang boleh membantu untuk menganjalkan, membesarkan serta mencantikkan bentuk payudara wanita. Yang belum berkahwin pon boleh guna krim ni untuk menjaga dan memantapkan aset kita yang satu ni.. yang dah kawin, tambah-tambah yang pernah menyusukan anak tu, memang helok sangat try krim ni.. kemballikan keyakinan kita sebagai seorang isteri di mata suami.. gituuuuu..


PBC product yang sangat berkesan dan selamat digunakan. PBC dihasilkan oleh scientist tempatan diformulasikan dengan bahan-bahan semulajadi.

Apakah kelebihan PBC ni?


ye awok...kesan boleh dirasa seawal 7-14 hari (denyutan lembut di sekitar payudara)


Hanya RM79.00 sahaja untuk sebotol.
cadangan pemakaian sebanyak 3 botol utk kesan pembesaran dan penganjalan yang kekal (sustain the effects). 

Nota :
pakai 2 kali sehari (pagi dan malam).
time period kene stop dulu. hari ke5 baru boleh sambung sapu ke aset tu.

Testimoni PBC.
Antara Testimoni pengguna yang telah menggunakan Prime Bust Cream ini.
kebanyakannya semua positif respon.



PBC bukan sahaja berlegar legar dalam malaysia. PBC dah sampai ke merata luar negara. Canada, russia, america, italy, france dan merata lagi!  Para model terkenal seperti Lisaa Pinelli dan Holly Wolf (model majalah Playboy seta cosplayer) pon antara pengguna tegar produk ni okeh!




Sesekali apa salahnya kita manjakan aset utama kita ni kan??
aummmm!!


Untuk info lanjut , boleh refer details kat bawah ni:

Whatsapp :   www.wasap.my/601127172016 / www.wasap.my/60189084145

'ASET ANDA KEYAKINAN ANDA'



 -MrsPuex-