Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

SISTEM GURU ONLINE

APDM SAPS

Tuesday, April 25, 2017

The Parenthood Playland @ Sunway Pyramid

Assalamualaikum/Hai,

Fun- Packed Indoor Playground

The Parenthood Playland merupakan salah satu indoor playground yang terbesar di Malaysia. Terletak dalam shopping mall membolehkan para ibu bapa mengambil peluang untuk membawa anak-anak untuk beriadah sambil bershopping.

Image result for the parenthood playland sunway pyramid
Pintu masuk ke Parenthood Playland.

we are just arrived!

the most longest slide yang ada dalam parenthood playland.
slide ni jugak favourite kanak-kanak yang datang ke sana..
bukan anak je yang suka,
mak budak, bapak budak pon eksaited dan seronok sangat main slide ni tau..
*sayalah tu*hahaha..

tengok tuhh haaa.. 4 - 5 kali turun naik slide tu tauu..

lagi satu slide yang best, ni haaa kat bawah nih..

slide gegar gegar aku panggil sebab bila kita turun je, dia akan vibrate bergegar satu badan..
geliiiiiii sangat tapi bestt!!

anak anak jangan cakap la...
part vibrate vibrate ni boleh buat dorang slide sambil menjerit jerit dan gelak gelak..
anak-anak happy, makk lagi la happy giler tau..

mini themepark

berbaloiii sangat lepak seharian kat dalam tuh..
lagi satu nak bagitau, tahap keselamatan dalam parenthood playland ni memang tiptop.
terima kasih sangat sangat kat crew the parenthood playland. dorang takkan benarkan anak-anak keluar tanpa pengawasan parent itu sendiri, peralatan yang ada dalam tu pon semuanya selamat.
soooo u guys dont have to worry.

FAMILY CAFE

Image result for lilli pilli sunway pyramid
pic credit to mommy jane

kat dalam the parenthood ni pon ada disediakan family cafe. macam-macam menu hidangan yang ada.. yang pedas ada seperti nasi lemak, yang tak pedas suite dengan tekak anak-anak pon ada jugak.
recommended speghetti agloi olioo.. sedappp bagi tekak kami anak beranak..


her favourite!

tiket dia macam mana??
ok nahhh aku bagi bergambar terus.


boleh book walk in tau. untuk sebarang pertanyaan boleh hubungi

Tel :
 03-56505121(Playland)
03-56505122 (Family Park)


bye The Parenthood.
Till we meet againn..
cewaaahhhh..


 -MrsPuex-

Smart Khalifah Awesome Adventure With Family 2017

Assalamualaikum/Hai,

Setiap tahun mesti akan WAJIB turut serta untuk program yang best nih..
Tahun lepas buat kat Taman Botani Shah Alam,
Tahun ni organizer buat jauhhhh sikit ke Taman Botani Putrajaya.


Tujuannya adalah satu.
merapatkan silaturrahim antara cikgu dan anak-anak,
merapatkan silaturrahim antara parents dan cikgu-cikgu
merapatkan silaturrahim antara parents dengan parents ..


total 9 cawangan yang join sama untuk program ni..
seriusly memang happening..
makanan toksah cakap la. meriahhhh sepanjang masa.
parents dan anak anak kompom tak kebulur..haahaha..


ada mee goreng, ketiau goreng, nasi goreng
cendol, aiskerim potong
dan air refill sepanjang masa..

*takde gambar sebab mak bizi bagi sokongan moral kat anak anak main sukan*


heavennnn!!

perbarisan setiap cawangan yang join.
my airiel qaid jadi leader. tu yang beratur kot depannnn sekali..
muka masam tu konon konon menjiwai watak ketua la tu..
hahahaha..

senaman panas badan antara ayah dan anak anak..
mak mak dok belakang jee..

tema kali ni adalah HIJAU.
maka, sehariann hijaaauuu mata memandang...


antara acara sukan kegemaran sejak kecil..hahaha..
lari sambil membawa bola pingpong dalam sudu..

sempat bergambar berpanasan antara teachers dan parents yang datang.
finally.. semua pon adelah pemenang..
kalah ke menang semua bawak balik medal ni..
adil dan saksama.. 
takdelah babak babak anak anak cranky tak dapat hadiah...

selesai acara sukaneka untuk anak-anak, rehat sebentar dan bermulalah aktiviti untuk kaum ibu dan bapa

bina menara tertinggi menggunakan paip.

hasil.
alhamdulillah team ayah ayah dari cawangan kami menang..
tahniaaahhh..
walaupun bengkok tapi ia tetap berdiri teguh.
konsep dia yang organizer bagitau,  kalau nak bina keluarga, mesti bersatu.. walaupun banyakkk rintangan dan dugaan.. tu bengkok bengkok tu konon konon dugaan laa..
ingat senang nak bina keluarga yang bahagiaa?? gituuuuu..


Then turn mak mak pulak.
Buat origami .
Apelagik memasing gugel la..
Tangan dah keras nak mendeko deko ni haa..
Sooo memacam la output dari kaum mak mak ni..

sorry takde gambar hasil sebab tak teringat nak snap..
kikikiii..

selesai semua program, maka marilah pulang ke pangkal jalan..

tapi sebelum balik, wajib berphoto gedik kat signboard yang bbertulis 

TAMAN BOTANI PUTRAJAYA

*feeling pelancong pulak kita*

tahun depan kemane pula kite??
tahun depan dapat join kalau airiel qaid stay lagi kat sana untuk 6 years class
..
doa-doa dia dapat pra sekolah yaa..
jimaaatttt sikit kos..
hehehee..

-mrspuex-