Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

searchbar lazada

lazada april

Lazada Malaysia

Monday, March 20, 2017

Lazada Birthday Blogger Contest

Assalamualaikum/Hai,


Happy 5th Birthday to LAZADA!
sekejap je dah 5 tahun walaupun hari hari aku dok peratiii je sales yang ade kat LAZADA ni..

Happy 5th Birthday to LAZADA!
walaupun kali ni kita termiss birthday surpise box dari LAZADA!
sooo sadddd.. sob sob sob..

to all bloggers!
ada masa kecederaan lagi ni nak cuba nasib join contest ni..
klik SINI..
contest tamat 23 Mac 2017.
jangan lupa emel ke : contest@lazada.com.my untuk submit contest okeh!

by the way, LAZADA sukaaa sangat buat contest untuk bloggers tau..
thats how they appreciate the bloggers..
thank you so much LAZADA..
and again, HAPPY 5TH BIRTHDAY LAZADA!

Ok jom kita jawab 4 soalan cepu cemas untuk contest nih..

1. WHAT DO YOU LOVE ABOUT LAZADA MALAYSIA?

i lovee the word SALES .. Lazada suka sangat buat sales-sales gempak gempak tau..
dari sekecik barang sehingga sebesar-besar barang kat Lazada tu..
lagi satu, bermacam-macam-macam barang yang ada kat lazada.. kita hanya perlu standby RM RM je tauu.. everything in your fingers! click-click then barang sampai.
setakat ni takde perkara buruk terjadi bila shopping online dengan Lazada.
semua barang sampai dengan jayanya.

2. TOP THREE PRODUCT PICKED FROM LAZADA MALAYSIA (YOUR THREE FAVOURITE PRODUCT)


perkara penting untuk lengkapkan mood aku sebagai blogger picisan.
dahh lama tak tukar gadjet untuk kerja-kerja memblog ni..
ade rezeki terpijak, benda ni aku tuju dulu..hahahaha..



yang ini pon selalu selak selak kat lazada. tak pernah tukar sofa baru since kawin 10 tahun lepas..
sofa pon dah mula lendut lendut sana sini..
kan best dapat sebiji letak kat umah..
aku pilih grey sebab boleh matchy matchy dengan wall dinding yang color merah makngah tu ha..
i wishh.. i wishhhh..


aku sejenis memang akan masak hari-hari untuk kesayangan di rumah.
sooo..kalau dapat tambah koleksi periuk belanga yang canteik deboom ni kat umah, mungkin mood memasak tu akan menonjol lebih sikit dari kadar biasa.
yela, bila masak dengan periuk comel comel ni, mood comel pon otomatik akan menjelma..
nak show off kat media sosial pon rasaa terujaa..hehehee..
i wishh..i wishh.. i wishhh.. (24x)


3. HOW DO YOU THINK LAZADA MALAYSIA CAN IMPROVE?

hmmmm... setakat shopping online bersama LAZADA MALAYSIA ni, tiada perkara buruk yang terjadi. kalau ada pon mungkin bukan dari buyer bernama nooraini zubir.. gituuu..hehehe..
kalau nak improve pon, sila improve SALES kat Lazada banyak banyak banyakkk tauu..
99% sales ke ataupun 100% sales dari Lazada .. mampuu?? hahaha.. (berangann sangat ni)

so far so good. teruskan menceriakan pembeli pembeli di lazada.

4. WHAT IS YOUR BIRTHDAY WISH TO LAZADA MALAYSIA?


Happy Birthday to you
Happy Birthday to you
Happy Birthday to LAZADA MALAYSIA
Happy Birthday to yoooouuu..

Semoga terus success..
semoga terus menjadi shopping online No.1 di Malaysia
semoga terus membahagiakan pembeli-pembeli di serata Malaysia.
Tahniahhh untuk LAZADA MALAYSIA and TEAM.!

we proud of you!

Thanks to LAZADA MALAYSIA.

 -MrsPuex-

Cuti Sekolah Pegi Mana?

Assalamualaikum/Hai,

Kami tak pegi bercuti/staycation memane pon..
bercuti kat kampuung je..
kampung cheras baru..


masa ni je yang ada utk atok opah beramah mesra, bergaduh sakan dengan cucu..
semalam nak balik shah alam, semua taknak balik..
bila anak2 aku taknak balik, anak anak adik pon sama taknak balik..
berat jugak nak tinggalkan dorang semalam. tapi dah memasing taknak balik, mak redokan je la..
takut menyusahkan mak abah..

macam2 pesanan khidmat masyarakat bagi kat dorang.. harap dorang hadamlah..
malam tadi lepas semua tido baru la senang hati nak gerak ke shah alam..
bila sampai shah alam, sunyi pulakk rasa,..
ni ade yang seminggu ni ulang alik kerja ceras- shah alam - ceras ni kang..
adududuuu..



cerita semalam.
cucu days out dengan atok.
atok sahaja ye..
3 angels + 1 boboiboy pergi inhouse playground kat tesco ampang sana.
beriya abah nak usung cucu dia lepas tu tak kasi kitorang folo.. kauu rasaaa?
sentapp ok..hahahaha..
dalam hati dah pikir, macam mane kalau salah sorang nak terkencing ke terberak ke??
adoiiii...macam2 la pikir..
syukurr alhamdulillah everything goes smoothly..
pergi jam 11 pagi , balik jam 2.30 petang
tu pon kitorang kol suruh balik..
tak daya dah nak menampung kerisauan dalam hati..heheheee..


 -MrsPuex-