Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

searchbar lazada

lazada april

Lazada Malaysia

Thursday, March 2, 2017

Bukit Batu Putih, Port Dickson

Assalamualaikum/Hai, 

Kekuatan diri sekarang ni hanya mampu nak daki bukit je.
rindu sebenarnya nak hiking gunung dan berkotor-kotor dalam hutan tapi tu la..
komitmen lain perlu di pikirkan..

soooo..

kemane kite kali ni??
kita ke Bukit Batu Putih yang terletak di Port Dickson.

kita malas nak menaip..so korang layan gambar beserta caption sikit sikit tu je ye..
kadang tu tengok gambar pon dh tau tahap keseronokan weols kan kan kann??

simple track.
kids pon boleh join.

my lovely kezens belah hubby.
just 3 of us..
memula kami salah track.. patah balik then baru jumpa track yang sebenar.. hahahaa..
kelakarrr pon ade..
nak bagitau je, track nak ke bukit ni memang takde ape ape sinage ye.. 
sila ikut naluri atau ikut je orang atau sila ringan mulut bertanya.



at the peak of bukit batu putih/
orang boleh tahan ramai.
puncak dia kecik je..
sebab ape dinamakan bukit batu putih??
sebab batu batu kat sini berwarna putih. serius putih.
dari jauh korang akan nampak view bukit batu putih ni..

random picture from us!

bukit batu putih .
checked!
belakang tu view pantai port dickson.

supermom in action.
jom repeat lagi jommm.. 


take five and eat snickers!
choc fav klo hiking.
bagi tenaga.. maklumlah dah lanjut usia..hahahaa..

lepas turun bukit batu putih, kitorang tak terus balik.
kitorang singgah monkey bay.
lebih kurang privet island jugak la.. laut cantik. bersih. tenang dan damai.
tak ramai lagi yang tau tempat ni. camping pon boleh jugak sebab masa kami datang tu adefamily yang bercamping kt sini..
macam syokkk jee..

monkey bay, portdickson 
macam feeling kat pulau perhentian je..hehehee..
   

the gojesss!!!
 
dari monkey bay ni korang akan nampak bukit batu putih kat belakang sana.
tu pasal dorang namakan sebagai bukit batu putih.
saujana putih mata memandang.. gituuuu...
by the way, ade track lain kalau nak naik bukit tu.
track dari batu paling bawah tu..cuma kau perlu berhati hati la sebab track die berbatu.
kasut kene sesuai. kalau tak nak tanggung risiko, sila ikut track biasa.

sekian.
tengkiu sudi baca.



 -MrsPuex-