Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

SISTEM GURU ONLINE

APDM SAPS

Friday, September 29, 2017

THE VENUE SHAH ALAM MENAWARKAN PAKEJ PERKAHWINAN YANG LENGKAP

Assalamualaikum/Hai,

Zaman sekarang kalau nak mendirikan masjid, memang memerlukan kos yang tinggi. Semua kena pikir dari A sampai Z. Semua persiapan dari sebesar alam sampai la sebesar kuman. semua pon nak perfect. Yela, majlis hanya sekali mestilah nak buat all out biar hati puas dari segala macam perkara.

THE VENUE SHAH ALAM MENAWARKAN PAKEJ PERKAHWINAN LENGKAP

Tapikan kekadang tu nak semua jadi perfect tu yang paling banyak pancaroba. Boleh je kalau kita nak semua perfect. Sila terjah ke The Venue Shah Alam. Kat situ semua pakej yang diperlukan untuk raja sehari disediakan. All in one stop center. pendek kata, bakal-bakal pengantin tu hanya sediakan kos sahaja dan biar perunding majlis di The Venue Shah Alam yang uruskan semuanya. Lagi satu nak bagitau, kos yang diperlukan pon berbaloi dan mampu milik untuk bakal-bakal pengantin muda. bukan sahaja untuk majlis perkahwinan, majlis korporat, majlis hari jadi, aqiqah, dinner semua boleh buat kat The Venue Shah Alam.

DEKORASI PELAMIN YANG CANTIK.

THE VENUE SHAH ALAM MENAWARKAN PAKEJ PERKAHWINAN LENGKAP

THE VENUE SHAH ALAM MENAWARKAN PAKEJ PERKAHWINAN LENGKAP

Jangan terkejut kalau dekorasi pelamin yang disediakan untuk bakal pengantin tersangatlah cantik dan tersangatlah puas hati. Korang bakal pengantin tak perlu pikir macam mana nak deko deko. design semua dah siap ready untuk korang. kompom korang puas hati sangat-sangat tau. Sangat elegen sesuai dengan dekorasi peredaran zaman sekarang. Glem dan Elegen.


RUANG MAKAN YANG SELESA.

Kat The Venue Shah Alam ni menyediakan ruang makan yang luas dan selesa yang boleh memuatkan hampir 1000 orang dalam satu-satu masa. Dilengkapi dengan penghawa dingin membuatkan para tetamu yang hadir terasa begitu selesa. Ini bukan cakap kosong ya. sebabnya saya pernah hadir ke majlis perkahwinan saudara yang kebetulan diadakan di The Venue Shah Alam ni.. Mak Abah pon cakap best tempat ni..mesra warga emas sebabnya dari luar, terus masuk ke dalam menuju ke meja makan. 



PELBAGAI JUADAH YANG SEDAP DAN MENARIK DISEDIAKAN

Mana-mana majlis yang kita hadir, makanan adalah perkara yang terpaling penting. Sedap juadahnya, maka gumbiralah semua para tetamu. Hidangan menu yang disediakan oleh The Venue Shah Alam ni memang sangat memenuhi citarasa anak tekak. haritu masa Grand Open Day yang berlangsung pada 24 September yang lepas, kami disajikan dengan lauk-pauk kenduri kendara. Antaranya Daging Baghdad dan ayam Masala. Tak lupa juga Sayu Dalca dan pelbagai jenis pencuci mulut dan air minuman panas dan sejuk.








DOORGIFT


Tak berserilah sesuatu majlis sekiranya tiada buah tangan dari tuan rumah kepada para tetamu. Sakit kepala nak pikirkan apa doorgift yang nak diberikan kepada tetamu di majlis korang nanti?? Jangan risau. Semuanya boleh dan mudah apabila korang menggunakan khidmat dari The Venue Shah Alam. Macam-macam idea doorgift korang boleh pilih.Dari Make up dari MUA yang berkebolehan sampailah ke perkara remeh temeh seperti barang-barang yang korang nak masuk dalam goodies bag tu.

make up dari By Azue Meifiy


pilihan kad kahwin dan backdrop yang cantik cantik.


Pelbagai jenis pilihan untuk goodies bag dan door gift

hiasan bunga pahar dan macam-macam lagi hasil sentuhan dari Jari Kasar Menari.






PAKEJ PERKAHWINAN

The Venue Shah Alam telah menyediakan beberapa pakej perkahwinan sesuai dengan kemampuan untuk bakal pengantin. Antaranya adalah :

Pakej GOLD (Grand Ballroom) 
RM 33,800 (minimum 1000 orang)
RM 29,800 (minimum 500 orang)

Pakej PLATINUM (Grand Ballroom)
RM 42,800 (minimum 1000 orang)
RM 39, 800 (minimum 500 orang)

Pakej ORKID( Event Hall - bakal dibuka tak lama lagi)
RM 28, 800 (minimum 1000 orang)
RM 25,800  (minimum 500 orang)

Pakej LILY (Event Hall)
RM 23,800
RM20,800


Nasib baik lah saya dah kahwin.. kalau tak, memang tuju terus ke The Venue Shah Alam ni untuk pakej perkahwinan saya. bukan apa, kat satu tempat, kita boleh dapat semua apa yang kita nak untuk menyerikan dan memeriahkan majlis kita. tak perlu bersusah payah dah nak pikir dari A to Z. Jadilah pelanggan yang bijak dan smart dalam mencri pakej-pakej perkahwinan atau apa apa majlis pon.



untuk sebarang pertanyaan atau maklumat lanjut, korang oleh rujuk info-info di bawah .

Facebook : www.facebook.com/thevenueshahalam
Instagram : www.instagram.com/thevenueshahalam
Emel : thevenueshahalam@gmail.com
Alamat : No 15, Jalan 15/22, Tiong Nam Park, Seksyen 15, 40200 Shah Alam,Selangor.


 -MrsPuex-

Thursday, September 21, 2017

DEODORAN PROTECT & CARE NIVEA : PERLINDUNGAN BERPANJANGAN DENGAN PENJAGAAN KULIT YANG LEMBUT

Assalamualaikum/Hai, 

Kalau korang nak tau, kulit bawah lengan adalah bahagian yang paling sensitif dan kalau kita (yang perempuan ni) mencabut bulu pada bahagian tersebut akan menyebabkan bulu tumbuh ke dalam kulit dan pembesaran pori-pori pada kulit bawah lengan kita. kaedah alternatif juga tidak sempurna, apabila kita mencukur bulu tekanan bilah pada kulit yang tidak rata pula akan mengakibatkan luka-luka kecil. Di samping itu, serpihan yang disingkirkan semasa mencukur juga mengandungi sebanyak 36% kulit. 

Image may contain: text

Pembuangan bulu bawah lengan boleh merosakkan kulit dan sering menjadi punca kerengsaan pada kulit bawah lengan. Oleh itu, NIVEA memperkenalkan Protect & Care NIVEA, deodoran yang diperkayakkan dengan esen NIVEA krim, warisan krim kecantikan yang berkualiti dengan formulasi penjagaan tersendiri dan haruman yang lembut. Deodoran Protect & Care NIVEA memberikan kulit kita perlindungan yang berpanjangan sehingga 48 jam memberikan kita kesegaran sepanjang hari, formula inovatifnya yang lembut juga menyuburkan dan memberikan kita bawah lengan yang lembut dan licin.

NIVEA PROTECT CARE DEODORAN.


Dalam kehidupan seharian yang sememangnya sibuk, kita sering kali mengabaikan perkara yang kecil seperti kerosakan kulit yang disebabkan oleh mencukur dan mencabut bulu bawah lengan ni. Dengan adanya deodoran Protect & Care dari NIVEA ni bahagian bawah lengan kita terjaga dan terkawal sebab deodoran ni memberikan perlindungan dan penjaggan yang lebih teliti tanpa kita sedar. 

Deodoran Protect & Care NIVEA spray 150ml

Deodoran Protect & Care NIVEA roll-on 50ml

Kalau korang nak tau, harga untuk setiap deodoran ni pon tak de lah mahal sangat. masih mampu milik. Deodoran Protect & Care NIVEA roll-on 50ml dan deodoran NIVEA Protect & Care Spray 150ml masing-masing dijual pada harga RM17.50 dan RM11.30 di semua kedai dan farmasi pasar raya dan pasar raya hiper seluruh negara.



NIVEA CARE RUN!

Protect & Care NIVEA

Selari dengan nilai penjagaan teras NIVEA, deodoran Protect & Care NIVEA akan menganjurkan NIVEA Care Run pada 29 Oktober 2017 (Ahad) nanti. Acara larian sejauh 5km yang bakal berlangsung di Precint 6 Putrajaya ini turut menampilkan aktiviti berbentuk pendidikan untuk meningkatkan kesedaran tentang penjagaan kulit bawah lengan . Pek hadiah eksklusif NIVEA Protect & Care yang terdapat dalam kit larian membolehkan para peserta berkongsi cara-cara penjagaan bawah lengan dengan rakan-rakan dan keluarga mereka. Mereka juga berpeluang untuk memenangi pelbagai hadia menarik dalam cabutan bertuah yang akan diadakan pada hari yang sama.

Kalau korang nak join NIVEA Care Run ni, bolehlah daftar di laman web www.niveacarerun.com.my .Yuran penyertaan adalah sebanyak RM65.00 seorang dan setiap peserta akan menerima kit larian dan barangan NIVEA bernilai lebih daripada RM100. Sebahagian daripada yuran penyertaan akan didermakan kepada Yayasan Budi Penyayang Malaysia (PENYAYANG), sebuah badan amal yang mengutip dan mengagihkan dana untuk rakyat Malaysia yang memerlukan.

NIVEA Care Run Kit


Protect & Care NIVEA

Acara ini juga turut disertai oleh selebriti terkenal seperti Siti Saleha, Nadia Heng dan Fiqrie yang akan bertemu, beramah mesra dan memberi sokongan kepada semua peserta yang hadir. 

untuk maklumant lanjut boleh layari :

ok gais! jom kita lari sambil beramal. Sapa yang nak beramah mesra dengan mrspuex pon boleh.. kita say hi! kat sana ok! jangan lupa tau 29 Oktober 2017 di Precint 6, Putrajaya.



 -MrsPuex-

Monday, September 18, 2017

Percubaan Memecah Rekod Kek Buah Terpanjang Di Malaysia Oleh Lulu Hypermarket Kuala Lumpur

Assalamualaikum/Hai, 

Hari Malaysia kan jatuh pada 16 September setiap tahun.
Sempena Hari Malaysia tahun ini, Lulu Hypermarket  and Department Store telah mengadakan satu program percubaan untuk memecahkan rekod kek buah terpanjang di Malaysia  di mana rekod terdahulu telah dipegang oleh Colmar Tropicale, Berjaya Hill dengan ukuran 90 meter panjang.


Bagus betul inisiatif yang diambil oleh Lulu Hypermarket. Di samping untuk memeriahkan sambutan Hari Malaysia untuk tahun ini, program-program sebegini dapat meningkatkan imej Lulu Hypermarket di kalangan rakyat Malaysia. Tapi betul jugak tau, kalau tiada program macam ni, memang saya tak tahu langsung tentang kewujudan Lulu Hypermarket di tengah bandar Kuala Lumpur ni. kekaguman sekejap ok!

Syabasss saya ucapkan!

Jom saya ceritakan serba sedikit persediaan mencipta rekod kek buah terpanjang di Malaysia.
Rasa bertuah jugak dapat menjadi salah seorang rakyat Malaysia dan saksi untuk rekod ni.

barisan kek yang menunggu masa untuk dimake upkan dengan pelbagai jenis buah-buahan yang segar.  

kakitangan Lulu Hypermarket yang bertungkus lumus bekerjasama untuk merialisikan impian mencipta rekod Malaysia.

kek yang telah siap sepenuhnya menunggu masa untuk diukur.



Percubaan Memecah Rekod Kek Buah Terpanjang Di Malaysia Oleh Lulu Hypermarket Kuala Lumpur


CIPTA REKOD BARU.

Percubaan Memecah Rekod Kek Buah Terpanjang Di Malaysia Oleh Lulu Hypermarket Kuala Lumpur


Pihak Malaysia Book Of Record (MBR) yang hadir untuk memantau dan mengesahkan percubaan mencipta rekod kek buah yang terpanjang di Malaysia. Masa ni, orang ramai tunggu dengan penuh debaran tau nak tau boleh ke kek ni lawan rekod terdahulu. 

Pihak Lulu Hypermarket target panjang kek adalah 120 meter. Setelah pihak MBR mengukur dengan teliti dan penuh kesabaran, makanya, rekod baru kek buah terpanjang di Malaysia adalah 123.30 meter!

Percubaan Memecah Rekod Kek Buah Terpanjang Di Malaysia Oleh Lulu Hypermarket Kuala Lumpur

Tahniah! Tahniah! Tahniah!

Sales sehingga 50% di Lulu Hypermarket.

Sempena Hari Malaysia juga, Lulu Hypermarket dengan sukacitanya membuat sales 50% ke atas produk-produk yang terpilih yang berlangsung selama 2 hari iaitu pada 16 & 17 September 2017 yang lepas.. Seriusly memang berbaloi-baloi shopping bila ada sales. Boleh lupa diri tau amek barang kat hypermarket tu. 
Tak percaya?? jom saya bawak jalan-jalan (bergambar) untuk korang.



 
yang ini baru mukadimah..
hahahahaa..


pelbagai jenis kekacang dan coklat yang jarang kita jumpa, kita boleh beli kat seksyen sini.



kat Lulu Hypermarket ni pon ada jual barang-barang basah untuk memasak.
ikan-ikan pon semuanya segar-bugar. rambang mata hoi nak pilih.


yang ini seksyen kegemaran anak-anak. terkejut gak tengok harga seketul-seketul sushi ni..
gembira bukan kepalang anak-anak tau.


  


segala macam cheese korang boleh jumpa kat sini.
bukan cheese je, rempah-ratus pon dah siap siap ada.. korang tinggal nak pilih je..
paling best, nak olive oil murah, sila laju laju terjah seksyen ni.. saya pon grab 2 botol olive oil untuk buat stok..hahahaaha.. 




Semua pon nak sihat kan?? tapi bagi yang nak sihat tapi malas nak prepare detox water dan healthy food, silakan terjah kat seksyen ni.. tu difuse water tu dah terbentang khas untuk korang..
bahagia ke tidokk??


makanan panas pon not bad hokay harga dia. tandoori tu 50% diskaun.. pitammss makk!!

Selain seksyen membeli belah barangan dapur dan keperluan harian, kat tingkat atas pon disediakan kemudahan untuk seisi keluarga.
shopping barang dapur dan shopping untuk ahli keluarga.
ngam sangat la tuuuu!!
1 tempat semua ada.. 
jom saya bawak jalan-jalan lagi setiap tingkat dan setiap seksyen.
dari fesyen wanita, kanak-kanak, lelaki semua ada.









bagi yang ingin mencari kain-kain atau keperluan untuk tema Bollywood, haaa korang boleh singgah di Lulu Celebrate. Macam-macam jenis kain sari yang ada kat sini..


kain-kain ela tu pon kita boleh buat baju kurung tau.. kualiti dia sangat terjamin..
*boleh plan untuk raya tahun depan ni* hahahaa..



last pakai sari masa kawin dulu.. malam berinai / persalinan baju..
cantikk pulak sari hitam kat patung ni..hahahaa.. rasa nak switchkan diri dengan patung tu..


antara blogger yang sempat mencuba cara-cara nak lilit lehanga kat badan..
huntongg laaa..hahaha.. 

Tandas dan surau ada disediakan di tingkat 3. jangan pegi tingkat lain tau kompom korang tak jumpaa.. bersih tandas dan surau dia.. food court pon disediakan juga tau  korang boleh terjah ke tingkat 4. macam-macam store makanan disediakan. penat-penat shopping, elok sangat la korang take five makan-makan sambil luruskan pinggang.. 


Esoknya saya datang lagi bersama parents untuk sambung shopping. rugi tak grab 2 hari harga runtuh sehingga 50% sempena sambutan hari Malaysia. 

ni baru separuhh...

hasil tangkapan..kau mampu shopping barang dapur kat Kuala Lumpur sana?? kami mampu demi sales..hahahaha..


last but not least,

kami para blogger Malaysia sekali lagi mengucapkan tahniah kepada Lulu Hypermarket and Department Store di atas kejayaan mencipta rekod baru Malaysia Books Of Record untuk Kek Buah Terpanjang Di Malaysia. Saya sebagai rakyat Malaysia sangat berbangga dan bertuah kerana sempat hadir untuk menyaksikan acara ini dan dapat juga merasa kek buah yang terpanjang di Malaysia.. happy tummy!
By the way, selepas diukur dan disahkan oleh pegawai dari MBR, sebahagian dari kek ini akan dijual (konsep derma di balang derma yang disediakan) dimana kesemua hasil jualan akan didermakan ke Rumah Cheshire Selangor sebagai sebahagian dari projek CSR Lulu Hypermarket.

Parking pon disediakan juga di dalam bangunan Lulu Hypermarket. Parking Rm4 tapi dengan pembelian di atas Rm100 korang boleh dapat parking percuma. caranya korang pergi ke service counter kat tingkat 1 dan cop tiket tu utk free parking. 

Untuk maklumat lanjut tentang Lulu Hypermarket, boleh rujuk maklumat di bawah :
Alamat : 
Lot 159, Persiaran Capsqueare, Jalan Munshi Abdullah, Kuala Lumpur

Website :

Facebook :

Instagram : 

jangan lupa sentiasa tengok update sales dari Sosial Media Lulu Hypermarket tau.
Dorang rajin buat sales tergempar ok!

 -MrsPuex-