Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

searchbar lazada

Friday, April 28, 2017

Accent Alma Lasers Raikan 10 Tahun Kejayaan dengan Kempen Baharu

Assalamualaikum/Hai, 

Accent Prime, salah satu daripada jenama Alma Lasers yang paling berjaya dan telah diperakui untuk penegangan kulit, pengkonturan badan dan stesen kerja peningkatan estetika meraikan ulang tahun ke-10 dengan kempen yang baharu dilancarkan. Alma Lasers, penginovasi global penyelesaian laser, berasaskan cahaya, frekuensi radio dan ultrabunyi untuk pasaran estetika dan pembedahan telah mengeluarkan platform generasi pertama berjenama Accent pada tahun 2007, dengan kelulusan FDA, dan mempertingkatkan teknologi platform ini sepanjang dekad yang lalu sehingga keluaran terbaharu rangkaian produk pengkonturan tubuh Alma Lasers: Accent Prime.


Platform terkini menggabungkan inovasi termaju dalam ultrabunyi dan teknologi frekuensi radio Unipolar ™ bagi menghasilkan rawatan yang boleh disesuaikan dengan pelanggan, pantas, berkesan dengan hasil yang berpanjangan.  Accent Prime, platform Accent generasi ke-empat dilancarkan dalam jangkamasa 10 tahun, boleh menggandakan kepantasan pengkonturan badan dan rawatan penegangan kulit.

sesi pelancaran yang berlangsung di Hotel Aloft KL baru-baru ini.

Kempen ulang tahun Accent ke-10 akan berlangsung sepanjang 2017 dan akan menarik penglibatan melalui peraduan di Facebook, video dan penyebaran isi kandungan digital, yang akan mempamerkan kejayaan jenama ini.


"Kami amat teruja untuk meraikan warisan Accent dan kejayaan dekad yang bermakna dalam pembentukan jenama dan kemuncak teknologi dalam industri penegangan kulit dan pengkonturan badan. Keluaran terbaharu selama 10 tahun Perjalanan Accent -. Accent Prime- telah mengubah rentak industri dan menawarkan penyelesaian perintis untuk rawatan jenis kulit yang berbeza yang belum pernah berlaku dan tercapai sebelum ini, "kata Ketua Pegawai Eksekutif Alma, Dr. Ziv Karni



Latar Belakang Alma Lasers 

Alma Laser adalah penginovasi laser global, berasaskan cahaya, frekuensi radio dan penyelesaian ultrabunyi untuk pasaran estetika dan pembedahan. Kami membolehkan pengamal menawarkan prosedur yang selamat dan berkesan, justeru membolehkan pesakit mendapat manfaat daripada teknologi dan rawatan tercanggih yang terbukti secara klinikal.


Image may contain: 1 person
Thank you organizer for having me.

Untuk maklumat lanjut sila hubungi:
Danny Leong 

HealMatrix Sdn Bhd

+6018 251 9008

Danny.healmatrix@gmail.com

Website : http://www.almalasers.com

 -MrsPuex-

Mother's Day Mug : Personalized Mother’s Day Gift from BestSub Malaysia

Assalamualaikum/Hai,

Mother's day dah dekat dah..
seronok rasanya sesekali dapat hadiah dari insan tersayang kan??
atau pon kita hadiahkan sesuatu yang intimewa untuk mak kita.
mesti dorang happy!

tak tahu nak bagi apa??
boleh cadangkan idea untuk personalized gift 
meh saya cadangkan korang supaya beli mother's day mug ni.
special sangat.
sebab apa saya cakap special? sebab kita boleh print gambar yang kita nak dekat mug.
soooo.. nanti bila mak-mak minum dengan mug ni, mesti dia terbayang-bayang wajah anak dia yang hadiahkan mug ni..

Mug ini didatangkan dengan 3 design yang berbeza .
boleh dijadikan hadiah untuk Mother's day gift, Valentine's day gift dan juga Birthday gift.
harga pon mampu milik iaitu hanya RM30.00 sahaja.

contoh design untuk HAPPY BIRTHDAY



contoh design untuk I LOVE U .. sweettt sangat!

yang terpaling istimewa bagi saya adalahhh .....
MOTHER"S DAY MUG!

design MOTHER'S DAY.
yang ini saya punye..
Happy mother's day to meee!!
i lovee purple design.

personalized gambar family kecil saya yang ada di mug saya.
soo bila minum, kita doakan kesejahteraan mereka semua..
sooo special. soo sweett!

cute banner di mug

ade juga  banner kata-kata indah pemberi semangat untuk seorang MAK seperti saya.
personalized mug ni menggunakan kaedah sublimation daripada BestSub

in lovee with my new mug collection!


korang kalau teringin nak memiliki mug yang comel dan special ini ataupun nak jadikan sebagai hadiah yang unik untuk yang tersayang, bolehlah cecepat order.

BESTSUB MALAYSIA  

Dengan slogan "Best Sublimation Expert' , BestSub Technologies Co Limited ditubuhkan pada tahun 2000, khusus dalam pembuatan produk pemejalwapan. Sebagai pembekal sehenti untuk produk pemejalwapan, BestSub menawarkan pelbagai jenis produk, seperti produk bersalut seramik (eg: Mug, jubin, plat, dan lain-lain), kes-kes pemejalwapan, alat pemejalwapan, haba mesin akhbar, aksesori, produk kain dan lain-lain produk pemejalwapan berkaitan. BestSub adalah pembekal terkemuka dalam industri pemejalwapan. BestSub telah membangunkan perniagaan di lebih 200 buah negara dengan 40 ejen di seluruh dunia. 


Sebarang tempahan atau pertanyaan, boleh hubungi :

Alamat :
BestSub Malaysia, Liberty Printing Sdn. Bhd. (1080784-T),  Sublimation Blank Supplier:
Address: 6, 6A & 6B, Jalan Harmoni 1A/KU3, Kristal Klang Commercial Centre, 42100 Klang.

Tel :
 019-9858151 (Ms. Elaine) 
 019-3231515 (Mr. Steven)

Email :
enquiry@libertyprinting.com.my

Blog :
Web: 
Facebook:
Youtube: 

Waktu Operasi :
Isnin - Sabtu : 9 pagi - 6 petang


 -MrsPuex-

MENIKMATI MENU THAILAND DI STREAT THAI - AUTHENTIC THAI STREET EAT

Assalamualaikum/Hai,

Sesekali perlu dan wajib manjakan perut dengan menu-menu dari Thailand.
kekangan masa dan kos untuk pergi ke thailand??
sekarang tak perlu susah hati lagi.

saya dah jumpa restoran STREAT THAI yang menghidangkan segala menu dari negara yang kaya dengan makanan sedap sedap ni..

kat mana??
kat STREAT THAI yang terletak di Jaya One, Petaling Jaya, Selangor.

STREAT THAI
pintu masuk.


tuan belog bersama eskot-eskot comel.

Perkara yang menarik perhatian saya mengenai tempat ini adalah suasana yang santai, kakitangan membantu, mesra dan sopan sambut kedatangan saya ke restoran tu.

Paling best, bahan-bahan yang digunakan dalam masakan adalah semata-mata dari Thailand yang membuat rasa benar-benar rasa dari sana.

STREAT THAI

STREAT THAI

Dah masuk ke dalam restoran STREAT THAI ni, saya sempat berjalan-jalan di sekitar restoran. dekorasi authentic yang diterapkan dalam STREAT THAI memang terasa seperti betul-betul berada di Thailand walaupun saya tak pernah lagi menjejakkan kaki ke Thailand lagi..

Menu-menu disajikan untuk saya dan rakan-rakan blogger yang lain semuanya bercitarasa thai. dah kata restoran thai kan, wajib la semua menu dari rasa thai. Antara hidangan yang sempat kami cuba adalah Papaya Salad With Salted Eggs, Green Curry, Tomyam Creamy Porridge With Seafood dan lain-lain. selebihnya saya story jenis menu serta gambar ye..  *adoi terliur balik ni*


STREAT THAI
Green Curry
  
STREAT THAI
Steam Talapia with Lime and Garlic Sauce

STREAT THAI
Creamy Tom Yam Seafood

STREAT THAI
Beef Noodle Soup

STREAT THAI
Papaya Salad with Salted Eggs

STREAT THAI
Creamy Tom Yam Porridge Seafood

STREAT THAI
Crispy Fried Chicken Chop Served with Rice

STREAT THAI
Fried Chicken

STREAT THAI
Red Ruby With Coconut Milk  
 STREAT THAI
Deretan minuman kami anak beranak.
dari kiri : salak fruit milk tea, green tea, thai milk tea, laici ice tea

STREAT THAI

Alhamdulillah .. rezeki dapat makan makanan thai bersama rakan-rakan blogger yang lain. Terima kasih tak terhingga kepada blogger jelita sis hanny kerana sudi menjemput kami.

sedapp.. puas hatiii.. 
kenyang perut suka hatii..
in sya allah kalau tekak teringin nak makan menu thai, dah tau dah kat mana kami nak tuju..
shah alam - PJ small the matter laaahh... ecececeeeee..

korang patut cuba jugak tauu..

STREAT THAI - AUTHENTIC THAI STREET EAT

ALAMAT :
100-G.001 The School (Jaya One)
No.72A, Jalan Universiti
Petaling Jaya, 46200
Selangor Darul Ehsan

TEL :
03-74961296 / 012-9073581

WAKTU OPERASI :
11.30 pagi - 10.00 malam (Isnin - Khamis)
11.30 pagi - 11.00 malam (Jumaat - Sabtu)
11.30 pagi - 10.00 malam (Ahad)

WEBSITE :

FACEBOOK :

INSTAGRAM :



 -MrsPuex-

Thursday, April 27, 2017

RAMADHAN PREVIEW : SELERA ANEKA RASA DI KELAB RAHMAN PUTRA SUNGAI BULOH

Assalamualaikum/Hai, 


Sempena menyambut bulan Ramadhan yang mulia ini, Kelab Rahman Putra Malaysia amat mengalu-alukan kehadiran orang ramai untuk singgah dan menikmati juadah berbuka puasa dimana tahun ini bufet ramadhan bertemakan ‘SELERA ANEKA RASA’ yang menyediakan pelbagai hidangan yang menyelerakan di mana terdapat lebih daripada 70 jenis sajian dari masakan Melayu, Cina, India, Timur dan Barat.

Disamping itu terdapat gerai-gerai yang menyajikan pelbagai jenis pencuci mulut seperti ais kacang, cendol, agar-agar dan aneka kuih muih. Bufet berbuka di Kelab Rahman Putra Malaysia akan bermula pada 29 hb Mei 2017 sehingga 22 hb Jun 2017.


Pembuka Selera 

Antara menu pembuka selera yang dihidang untuk buffet ramadhan kali ini buah-buahan, kuih muih dan manisan.





Menu Utama 

Menu wajib ada untuk setiap buffet ramadhan adalah KAMBING GOLEK.
wajib ada tauuu.


menu -menu utama yang lain adalah :

kerabu mangga

kerabu sotong

daging masak black pepper

Lala masak cili

ulam - ulaman

Pecal / pesembor

Keistimewaan kali ini ada lamb chop. daging yang empuk dan sangat juice untuk dihidangkan kepada para tetamu. tak lupa juga makanan bakar-bakar yang lain seperti otak-otak dan satay. 


 



Minuman dan Pencuci Mulut

air yang disediakan adalah air longan, Lemon Asam Boi. kaunter ABC dan Aiskerim pon wajib ada sebagai menu tarikan untuk anak-anak yang datang. Penting ni sebab dengan adanya hidangan untuk anak-anak ni, mak ayah boleh makan dan menikmati juadah dengan tenangggg..
                                       


pengat pisang abu pon ade.
lemak manis secukup rasa.


Soo, kalau anda menetap di area sungai buloh, elok sangat la tu..
boleh jadikan Kelab Rahman Putra Sungai Buloh sebagai destinasi berbuka puasa bersama keluarga tersayang. 




Early Bird :
Dewasa : RM40 ( Isnin - Khamis)
Dewasa RM60.00 (Jumaat - Ahad)
* Bermula 13 April 2017 - 15 Mei 2017

Harga Biasa : 
Dewasa : RM50 ( Isnin - Khamis)
Dewasa RM70.00 (Jumaat - Ahad)

Warga Emas / Kanak-Kanak : RM29.00

 untuk tempahan/ pertanyaan :
 03-61566870 sambungan 1303/1901/1903 

Alamat :
Jalan BRP 2/1 , 
Bukit Rahman Putra
47000 Sungai Buloh
Selangor Darul Ehsan.

  
 -MrsPuex-

Tuesday, April 25, 2017

The Parenthood Playland @ Sunway Pyramid

Assalamualaikum/Hai,

Fun- Packed Indoor Playground

The Parenthood Playland merupakan salah satu indoor playground yang terbesar di Malaysia. Terletak dalam shopping mall membolehkan para ibu bapa mengambil peluang untuk membawa anak-anak untuk beriadah sambil bershopping.

Image result for the parenthood playland sunway pyramid
Pintu masuk ke Parenthood Playland.

we are just arrived!

the most longest slide yang ada dalam parenthood playland.
slide ni jugak favourite kanak-kanak yang datang ke sana..
bukan anak je yang suka,
mak budak, bapak budak pon eksaited dan seronok sangat main slide ni tau..
*sayalah tu*hahaha..

tengok tuhh haaa.. 4 - 5 kali turun naik slide tu tauu..

lagi satu slide yang best, ni haaa kat bawah nih..

slide gegar gegar aku panggil sebab bila kita turun je, dia akan vibrate bergegar satu badan..
geliiiiiii sangat tapi bestt!!

anak anak jangan cakap la...
part vibrate vibrate ni boleh buat dorang slide sambil menjerit jerit dan gelak gelak..
anak-anak happy, makk lagi la happy giler tau..

mini themepark

berbaloiii sangat lepak seharian kat dalam tuh..
lagi satu nak bagitau, tahap keselamatan dalam parenthood playland ni memang tiptop.
terima kasih sangat sangat kat crew the parenthood playland. dorang takkan benarkan anak-anak keluar tanpa pengawasan parent itu sendiri, peralatan yang ada dalam tu pon semuanya selamat.
soooo u guys dont have to worry.

FAMILY CAFE

Image result for lilli pilli sunway pyramid
pic credit to mommy jane

kat dalam the parenthood ni pon ada disediakan family cafe. macam-macam menu hidangan yang ada.. yang pedas ada seperti nasi lemak, yang tak pedas suite dengan tekak anak-anak pon ada jugak.
recommended speghetti agloi olioo.. sedappp bagi tekak kami anak beranak..


her favourite!

tiket dia macam mana??
ok nahhh aku bagi bergambar terus.


boleh book walk in tau. untuk sebarang pertanyaan boleh hubungi

Tel :
 03-56505121(Playland)
03-56505122 (Family Park)


bye The Parenthood.
Till we meet againn..
cewaaahhhh..


 -MrsPuex-