Followers

Thursday, November 17, 2016

Tiada masa untuk kemas rumah? MaidEasy kan ada.

Assalamualaikum/Hai,

Seronok rasanya kalau persekitaran dalam dan luaran rumah kita kemas teratur sepanjang masa setiap hari.
tapi kan, tapi kan..
itu hanyalah mimpi indah kalau kita ada maid sepanjang masa kat rumah.

kalau kita ni mak mak yang berkerjaya, urusan rumah tangga tu kadang kadang terkehel sana sini.
mana nak manage rumah, manage anak, mange suami, manage segala macam hal hal lain la..
kain baju stok seminggu sampai termuntah muntah bakul kain tu ha..
nak mengemop lantai time air tumpah je la..hahahaa...
balik keje pon dah senja, pung pang pung pang ke dapur nak siapkan dinner.
kalau rajin sikit, kalau rajin yee.. kemas kemas la sapu sapu sampah sikit..
kalau malas datang last last malam terus kecungdang kepenatan.
weekend pulak, adeee je hal luar yang kene buat. kadang tu balik kampung cheras baru/ balik port dickson.
nampak tak, bila masa kita nak kemass rumah sekemas-kemasnya..

memang idola semua mak mak laa nak rumah sentiasa susun atur dan rapi. sampai habuk pon segan nak melekat.. wahhhhh.. angan-angan penuh di dada..

sekarang dah mudah. dah senang.
macam-macam perkhidmatan mengemas rumah yang ada.
secara offline dan online.

sekarang meh aku cita sikit pasal MAIDEASY.


aku saja cuba guna servis dari maideasy untuk urusan kemas-kemas rumah.
rumah yang jadi mangsa adalah rumah mak kat cheras.

aku book online je thru app dia.
dan aku pilih servis lap tingkap umah mak, kemas living room

incik lutfi dari maideasy in action.

paling penting, semua pekerja cleaning dari maideasy ni adalah orang tempatan kita.
dan mereka semua berke

by the way, masa beliau sibuk tengah lap cermin kat rumah mak yang punyalahhhh banyakkk tuu, aku xdelah nak snap pic bagai. dapat snap seketul ni pon dah syukur alhamdulilhah.
plus, kesibukan hulu balang kecik iaitu anak-anak aku dengan anak-anak buah aku sibuk membontoti uncle lutfi ni buat kerja pon satu hal.
beliau nak vacum, dorang sibuk nak tolong..hahahaha..
sorriiii incik lutfi.
aku segan giler sbb lelaki yang datang tolong lapkan cermin umah mak..hahaha

korang boleh je pilih nak maid dari pompuan ke lelaki.
aku saja pilih lelaki untuk urusan kemas rumah, lap tingkap ni..sebab aku tau tingkap mak hazabedah banyaknye..
lagi satu, kuantiti maid pon korang boleh pilih jugak.

dari segi peralatan mengemas rumah, korang boleh sediakan siap-siap.
dorang datang just gunakan je peralatan yang korang sediakan.

ataupun, semua peralatan, pihak maideasy yang bekalkan. kene add on la siikit bayarannya.




servis yang maideasy sediakan ni macam-macam.
contohnya seperti :
 basic home cleaning : kemas ruang tamu, bilik tidur, dapur, toilet
moving-in cleaning : all out basuh satu rumah
special cleaning : bersihkan peti sejuk, bersihkan almari , basuh karpet dan apa-apa tugas yang korang rasa nak mereka buat. 
interior painting : servis mengecat rumah/bilik/dapur.

semua ni, just infom jenis servis yang korang perlukan dari maideasy.

Harga untuk Basic Cleaning.


hanya RM80 untuk setiap session. (4 jam servis)
sooo rm20 / jam


Macam mana nak booking servis Maideasy?



senang jee..
layari website kat bawah ni untuk book terus:


untuk maklumat lanjut boleh layari :

website : www.maideasy.my

waktu operasi : 9 pagi - 5 petang
(tutup pada cuti umum)


katakan taknak kepada rumah bersepah.. gituuuuu...
heheheee...