Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

searchbar lazada

Thursday, September 29, 2016

Pencapaian Anak 4 Tahun.

Assalamualaikum/Hai, 

Alhamdulillah..
Dalam usia 4 tahun, sehingga september ini, banyak perkembangan akademik airiel qaid dapat dilihat.
Dia suka mewarna, 
Cantik je bila tengok dia mewarna, tak terlalu comot, tak de terjebir jebir ke luar dari landasan.
asal ada masa terluang je, memang dia akan amek bekas color, buku warna dan meniarap depan tivi.
sambil warna sambil jeling kat mama. minta perhatian suruh cakap ' wahhh rajinnye adikk"
welll... budak-budakkan suka dengan pujian.
lagi kita puji, lagii hebatt dia color.. 

ada masa terlaluuuu rajin.
ada masa, nak jeling buku pon payah..
tak pe, dalam usia ni.kite ikut je mood dia. jangan terlalu mendesak.
budak cepat bosan tauu..

dia juga suka melukis.
semalam, mama mc sebab kepala berat macam nak pecah.secara tak langsung dia pon dicutikan sekali..hahaha..
bila bosan. dia amek color, buat lukisan.
tu gambar atas tu dia tengah lukis rumah. 
tajuk lukisan : rumah kita.
ohhh...soo sweet..

lepas tu die lukis siput.
tak puas hati, mintak mama lukiskan siput.
lepas tu tak mengikut piawaian otak die.
punyelah mengamuk toksah nak cakap weii..
siap cakap : salah, salah. bukan siput macam ni..
mama ni tak tau ke lukis siput.??
amboiii budak kecik ni.. rasa nak gigit gigit jeee..
aku manalah tau gambaran siput yang dia nak..
dekat 3-4 lukisan gak la aku buat.. tak kenaa jugak..
segala spesis siput aku lukis siap gugel lagi.
poonnn takk kena jugakk..fitammmm okehh..
dah la mak kau tgh pening, dapat task kene buat siput lagi bertambah pening mcm nak pecah kepala..
tak pasal-pasal bergaduhhh anak beranak..lantokkkan..
hahahhaaaa.. 


video

kelas qiraati bersama cikgu kakak.
mama jadi guru besar perati dari dekat.

tak sia-sia mama hantar kat tadika dzuliman.
melabur kewangan yang bukan sikit-sikit untuk anak berusia 4 tahun ni..
pencapaian akademik adik sangat memberangsangkan..
welldone adik.
welldone teachers!
syukurrr...

jangan cepat bosan ye..jauhhh lagi perjalanan adik tauu..

semoga anak-anak mama membesar dengan sihat dan berjaya dunia akhirat..
satu je pesan mama,

nanti dah berjaya, jangan lupa mama tau tau tauu..

 -MrsPuex-