Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

SISTEM GURU ONLINE

APDM SAPS

Monday, August 1, 2016

Family Blogger Trip : Wet World Shah Alam

Assalamualaikum/Hai,



Rasa terkejut sangat  tetiba dapat emel + call tentang jemputan family blogger trip sempena sambutan 20 tahun anniversary Wet World Shah Alam pada 23 Julai 2016 (sabtu) yang lepas.
terussss setujuuuuuu tauuuu..
tak sempat pon nak pikir pikir patjuta kali hahaa..
gilerrr gelojohhh..

ni kira rezeki terpijak untuk anak-anak walaupun dah 4 kali masuk situ..

ok malas nak cite lebih, jomm layan gambar je la yeee..

wet world shah alam
registration booth..
dapat free cabana no27
dan free double tube..
makkk iss terlonjat kesukaaannnnnn.*dalam hati je la*

wet world shah alam
muka kegembiraan dapat mandi kolam!

wet world shah alam
lokasi pertama yang dituju..
kita sambut raya kat kolam mandi tauuuu..
heaven sebab tak ramai orang..
seghoooonoookkkk merekaa berkuak lentang kt situ..

wet world shah alam
kakak bersama abang long (anak blogger diya) tgh menunggu air jatuh ..


video

seee.. clear uolssss..
bahagiaaa betul dorang..

wet world shah alam

wet world shah alam

ni bahagian kanak kanak bawah 1 tahun kot.. tempat paling cetek dan penuh dgn bebola..
dorang kejap je main kt sini sebab tak boleh nak berendam..

video

wet world shah alam

kawasan pancut pancut air.. ponnn lengang jeeee..

wet world shah alam
gigih jugak redeem double tube ni utk dorang padahal bukan main sangat pon.. si adik tu, langsung tak boleh naik sebab akan terlujut jugak kat bawah..hahahaa.. terpaksa jugaklah berdokong dengan mama.. nasib baik mama korang ni gagah perkasa..

dah penat main, time lunch kami disajikan dengan makanan yang super sedapppp..
mungkin sebab lapar sgt kot tu yang sedappp..
eyhh pari masak kari die toorrrbaikk oooo.. ni 1st time aku makan ikan pari masak kari..

wet world shah alam

wet world shah alam
ayam goreng die seketul besar gedabakk untuk sorangg..
ala ala kfc koooo... marveless!!!  

wetworld shah alam
menikmatiiiiii sangattt..hahaha..
tu abah tu kusyuk mengadap kari ikan pari..hehehee..
dah puas makan, mari kita sambung mandi sampai lebamss..
sorii hp dah selamat simpan dalam beg sebabnya mak die plak nak mandi berendam main slidee berkali kali..hahahaaa... *sori gamba slide takde*

wet world shah alam
   Antara blogger yang sempat aku tangkap untuk selfi..hehehee...
we had sooooo much fun tooo!

wet world shah alam
antara sourvenier yang kami dapat dalam family Bloggers trip..
thank you wet world!

Harga untuk masuk ke Wetworld Shah Alam:
130cm ke atas : Rm25 (mycard) , RM35(non-mycard)
90cm-130cm : Rm20 (mycard) , RM30 (non-mycard)
bawah 90cm : Free Entry.

kalau nak sewa cabana atau double tube tu pon boleh tanya kat kaunter pintu masuk..
dont worry, layanan memang tip top diberikan kepada setiap pengunjung.

Alamat: 
Persiaran Dato Menteri, Seksyen 2, Selangor Darul Ehsan, 40000 Shah Alam, Malaysia
Telefon
Waktu Operasi : 

wetworld shah alam

Thank You WetWorld Shah Alam for having us!
Thank You PR for taking care of us! (tiada dalam gambar - en amirul)
u guys ohsemm!!

love,
mrspuex



Congkak Competition - The Parenthood

Assalamualaikum/Hai,

the parenthood


Sabtu lepas, The Parenthood, Sunway Putra Mall ada buat congkak competition under SPM games. Anak tak pernah main congkak waima biji biji congkak tu pon tak pernah tengok kot.. tak tau lah kalau didedahkan perihal congkak di sekolahnya..

the parenthood

but as a mom, i bet aireen memang tak reti nak main.. and yesss... masa hari kejadian, memang die kepelikan menengok apakah sebatang kayu berlobang lobang beserta bijik bijik umpama gula gula mentos di dalamnya.. mujurlah ada instruktor yang terangkan cara-cara nak bermain congkak..

the parenthood

walau pun tak menang, but she try her best untuk main congkak. it was fun! her 1st experience and mom sooo proud of u.. well done, my dotter! next time kita main lagi ok!

selesai masuk games, kita beralih arah pula ke the parenthood playland..
kat sini adalah syorrrggaaa bagi kanak-kanak yee!!

the parenthood

parents pon tak perlu risau nak tinggalkan anak kat situ sebabnya, ada kawalan ketat dan juga ada penjaga yang memerhati pergerakan anak-anak kita..

the parenthood

the parenthood
anak kat dalam, while mak lepak kt luar..boleh je join sekali lepak kat bebola tuh.. tapi i is malaasss...hahahaaa..

the parenthood
ada bahagian lain ala-ala nak berperang.. nice!!!
dorang tak berperang tapi dorang main hide-and-seek..kekekeeee...

the parenthood
tempat mak berdiri ni adalah cafe dia.. *sori terlupa nak snap gambar sebab terlampau khusyuk melayani makanan di situ.. nun kat belakang tu adalah pintu masuk untuk ke The Parenthood Playland. kalau makk malas nak lepak dalam, maakk boleh lepak kat cafe nih.. dun worry, ada cctv kt cafe ni. kita boleh monitor pergerakan anak anak kita melalui cctv tersebut... seeeee..bestkann??


the parenthood
kalau taknak lepak cafe sebab takut gemok asik nakkk orderrrr je makan, makaa bolehlah lepak santai sambil lunjur kaki kat ruang ni.. kalau dapat geng gosip lagiiiii besttt..hahahaaaa.. tu geng gosip saya, blogger diya dan blogger aiin.


video

nah layan video keriangan anak-anak main gelongsor..


video
yang ini pulak ,bila anak-anak blogger bergabung.. meletoppp!!!kekekeee.. lompattt laahh sepuas-puasnya..


the parenthood

last but not least,
berphoto bersama maskot The Parenthood, Sunway Purta Mall..
1st time pegi dulu tak sempat nak berhai hai dengan maskot ni..
kali ni pegi, nampak je maskot, terus lajuu laju panggil anak-anak ..

Thank You The Parenthood, Sunway Purta Mall for having us!

jangan lupa invite lagii tauuuuu!!!.


love,
mrspuex