Followers

Tuesday, June 14, 2016

Giveaway Ramadhan 2016 Bersama Azlinda Alin

Assalamualaikum/Hai,

Bersempena dengan bulan Jun 2016 yang merupakan ulang tahun perkahwinan ke-4 mummy, bulan Ramadhan Al Mubarak,  dan kelahiran putera sulung mummy, Dzal Aidi Fiqry yang kedua tahun. Mummy berbesar hati untuk menjayakan satu Giveaway Ramadhan 2016 Bersama Azlinda Alin khas untuk pembaca blog mummy www.azlindaalin.com . Mummy tak buat syarat berat untuk Giveaway Ramadhan 2016 Bersama Azlinda Alin. 



GIVEAWAY RAMADHAN 2016 BERSAMA AZLINDA ALIN 




Giveaway Ramadhan 2016 Bersama Azlinda Alin



Holiday Fun Time At The Parenthood, Sunway Putra Mall

Assalamualaikum/Hai,

Sabtu lepas berkesempatan bawak anak-anak join program di The Parenthood, Sunway Putra Mall. Dalam tu semua set seperti ala ala London Street-Themed Family Park. Besttt weiii..
Kalau event yang berkaitan dengan kids ni, memang mama dorang akan sukaaaa sangat!
sebab apa? sebab bila my kids happy, mom also feel happy together gether.


yeahh!! we are challenging ourself to build the tallest wooden block tower contest.
seriusslyyy sangat fun!

just arrived!
event start jam 1 pm, but we managed to come early at 1230 pm.
so my kids boleh buat tour kat dalam the parenthood ni.. 1st time datang memang rasa terujaaa sangat. 
barang utk baby, toys untuk kids sangat banyak.. lebih kurang macam 1 stop centre.
paling best, kat dalam ni pon ada playland tauu!! yang ni kejap lg kita cerita details ya..
oh, cafe pon ada..soo parents dun worry..

even tho kakak tengah puasa (fasting), dia punye energy level 5 hokey!!
semangatt!!

happy faces!

 testing play games thru gadjet.

sempat snap picture dengan spiderman.. serooonookkk my son dapat duduk sebelah spiderman.masa ni maskot parenthood tak sampai lagi dan tak sempat pon nak snap picture dengan maskot parenthood tau.. kene repeat lagi ni klo ada event next time. please dun forget me not hokey!heheee..
Our tallest wooden block tower!
Thank you soo much to my teammate!hahahaaa..
congrats to us..hehehe... menggigil tangan makkk nak handle block ni tauuu..
thank you kakak for helping me.
tengkiu adik for disturbing my attention..hahahaa..asiklahh lalu lalang kat depan tower ni..risauuuuu ianya tombang hancur berderaiii tauuu... mulalah suara maknye macam petir.. gooo awayy adikk..dokkk jejauhhh adikkk... kakakk hati hatii..jangan sepak tapak tuuu...hihihi...
finally, kukuh jugakk laa tower kami walaupun tak menang..
thanks to izwa for the ohsem picture!

ok, dah puas buat tower sampai repet dua kali, masa untuk anak anak berlibur pulak.
jommmm la kite ke The Parenthood Playland!

The Parenthood
tempat pertama di tuju. lautan bebolaa...

lompat lompat kat atas trampoline kot nih..
risauuu je kakak tu cari air.. 
hope dapat bertahan sampai berbuka nanti tauu!!

wall climbing secara berjemaah plak dengan anak-anak blogger izwa.
they make friends easily! janji ada tempat mainan..
tu si kakak tu tudung dah terbang dah haaaa...
memula bagi mama serkup.. takk lama lepas tu.. nahh mama tudung .. 
amboiiii.. nasib laa puasa..
maka, henbeg mama la plak yang pkai tudung.. bahahaaa..
its ok anak, janji awak semua happy!

ni gelongsor ni dah berapa kali repet pon tak tau la.. seronokkk turun turun terus masuk dalam lautan bola..hahahaa..



Harga Masuk :

Weekdays : RM35.00
Weekend : RM45.00
*entitled for 1 adult + 1 kid*
add on RM5 for Adult.
masuk sini wajib pakai stokin. sila stanby stokin ya.

kalau nak drop and shop pon ada juga disediakan.
parents boleh drop anak anak di playland ni while dorang boleh shopping dengan senang hati.
yang ini harga berbeza ya.. pegi sana, tanya kaunter untuk isi borang khas.

jangan risau, toilet dekat, cafe dekat, kawasan selamat sebab tempat ni penuh dengan CCTV!
bila hal-hal yang berkaitan dengan anak-anak ni, keselamatan adalah perkara yang paling UTAMA!

website : THEPARENTHOOD


dah keluar playland, singgah booth faber-castle.. jomm color 1 round..its free!
 lepas tu jommm balik ye anak anak..

thank you Catherine Cake for the cutest spiderman chocolate cupcake.
picture before and after,,hehe..
my kids lovee it!
call 012-3921217 for order.


thank you Faber-Castle for the goodies bag!

last but not least,
pusing satu round kat parenthood ni.
dapat grab botol susu adik je..
segala mainan sila claim kat papa ye..
heheheee...


Thank You The Parenthood for having us.


-mrspuex-

Kisah Ramadhan ke7

Assalamualaikum/hai,

kisahnya ramadhan yang ke7.
hari ahad.sehari sebelum sekolah bermula..

alhamdulillah berbuka puasa bersama adik beradik di teratak mak abah di kampung cheras baru. adik beradik kita tak ramai, 3 orang je pon..hehehe..
koleksi cucu haji zubir dan hajah umi kalthum.
yang berpuasa, 3 orang je.yang selebihnya meramaikan majlis.. our new addition family members yang masih dlm pantang tu nanti kite cite entry lain ye..hehee..

kesian maknya. kita masak sesedap, maknye peratiiii jeee dari jauh. makan lauk yang diluluskan oleh mak bidan hjh umi saje..kekeekekee..bertabahlah wahai adikku.
juadah kami yang simple.semua pon homemade. airtangan bonda tersayang. kita orang kuat mak menggembeling tenaga menyiapkan semua juadah di atas. phewwww!!!

menu- menu nya adalah :
mee goreng mamak. abah masak.
masak lemak cili padi udang dan kacang panjang.mak masak.
sayur campur.aku masak.
kari kambing marveleess.mak masak.
ayam+ kentang marinated di bakar dlm oven.resepi cincai.aku masak.

desert plak :
mix fruits: stroberi,lai,epal,oren.adik potong.
puding caramel.mak buat.
bubur kacang hijoo.mak buat.
papadom. anak anak ratah buat macam kopok..krupp krapp bunyinya..aku gorengkan.

Alhamdulillah
Alhamdulillah
Alhamdulillah

Terima kasih Allah kerana memberi peluang untik kami berbuka bersama mak dan abah untuk ramadhan kali ini.. semoga kami dipertemukan lagi pada ramadhan yang akan datang..aminnnn...

#syukurselalu
#ramadhankareem

-mrspuex-