Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

SISTEM GURU ONLINE

APDM SAPS

Friday, April 29, 2016

The Kabin , Kuala Selangor

Assalamualaikum..
lamaaa dah pegi tapi baru harini rasa nak updet.
nak cuti sekolah, kot kot korang x tau nak bawak family ke mana.
So boleh la try bermalam di sini..

Tapi kene booking awal awal ye sebab kabin tu terhad.
mostly, full booked.

just three of us!
konon konon mom travel with kids..
cuba bawak tempat paling dekat dengan umah dulu..
kalau behave, mom bawak jauhhh sikit..

Perjalanan dari rumah (shah alam) ke lokasi pilihan tak sampai 1 jam ja.. 

safely arrived!

wajib bergambar kat sini..
pic taken by miss aireenqaisara
not bad after patploh kali snap..kekekeee...


sampai-sampai terus check in dalam jam 2 petang gitu..
semua booking adalah melalui wasap saje..senang sangat..
payment pon, tunjuk bukti kat wasap jugak..
terus dapat details.

booking utk 2 hari 1 malam, 1 adult and 2 kids.
so dapat kabin durban berharga RM190.00 tapi masa tu aku dapat promo price..tak ingat dah berapa..hehee..
kabin ni depan pool. besttt!!
tenangg betul..


sebelum katil jahanam, kita posing posing dulu ye anak anak..
lepas tu, lantakkann nak tunggang terbalik..
mom is redhaaa..

Bilik mandi..


lepak santai

amboi berangan ke adik??


pool view..
serius tenang..
tapi masa weols datang, panas membahang.. anak anak nak mandi kolam pon mom tak bagi..tunggu petang kang kita berkubang ok! 

our kabin - DURBAN
mengadap pool.
nice!


ni la kedai makan kami untuk 2 hari 1 malam..
mom malas nak keluar, maka kita makan je apa yang adoo..
western pon western la janji kenyang..
kekekekeee...
by the way, the kabin tak provide utk breakfast macam hotel lain.. nak makan, sila bayar.. gitu konsep mereka.. harga not bad la..

dah petang, layan dorang mandi pool.
memang ni la tujuan utama datang sini..
seronok tengok dorang..
maklumlah lamaaa sangat tak bawak dorang berjalan jalan..

habis dorang konker pool kanak-kanak ni..


dah siap berkubang, kita lepak tunggu untuk dinner..
kakak tengah lepak kat ruang baca kat dalam cafe kabin..

lets dinner!
adik mintak burger.

kakak mintak ciken chop.
mom?? share share je sebab kompom tak abih..

oh yaa.. bagi sesiapa yang nak buat BBQ, ni la tempatnya..
privet sangat..peralatan BBQ disediakan. korang just bawak arang dan bahan mentah untuk berBBQ sahaja..yang penting sila jaga kebersihan ok!


pool view at night..
kabin kami tu yang hujung tu..
malam tu xde aktiviti pon..memasing tido awal sebab penat berkubang kat pool..
ohh ya, bagi yang ada anak kecil, korang boleh la bawak ubat nyamuk macam ridset ke sebab nyamuk boleh tahan banyak.. maklumkan duduk tepi pantai dan dalam kabin..


day 2.
breakfast sambil mandi pool..
ko hadooo??
layankan sajee..
mandi la puas puas wahai anak..
siap bawak balik sun burn yang super duper terok..
sorilah mama lupa nak bawak lotion sunblock..
bertabahlah korang ye..,

mom lepak santai sambil perati anak anak mandi pool pepagi..
gasakkk!!


ok, masa untuk check out..
muka taknak balik..hahhaaa...

thanks The Kabin for the great hospitality..
in sya allah we will come back again..

till we meet again.
adios amigos.!!


untuk keterangan lanjut boleh hubungi :

Alamat :
The Kabin
Lot 2984 Jalan Jati
Pantai Remis
45800 Jeram
Kuala Selangor, Selangor

GPS :
Coordinate: 3.195 N, 101.307 E

No Tel :
017-6783825 (whatsapp)
03-32640578 (fixline)

Website :

Facebook :

Instagram :


-MrsPuex-