Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

searchbar lazada

Monday, April 11, 2016

Terengganu Trip 2D1N


Assalamualaikum..

Sesekali berjalan jauh dengan BAS opis adalah sangat ohsem!..
Lawatan Kerja ke JKN Terengganu selama 2 hari 1 malam .
3-4 April 2016. Penat tapi enjoyy!!

Lawatan Kerja merangkap testing bas baru yang baruu sangat keluar kilang..
nak test ok ke idok bas opis nih dari segi teknikal dan lain-lain..

tu yang bawak jalan jauh terus tu..
ko bayangkan kami ni orang pertama yang naik..
kondisi bas pon tak tau macam mana.. redahh jeee..

Alhamdulillah semua pon tip top..
selamat pergi dan balik dengan jayanya..
syukurrr sangat!

pose dalam bas sebelum bergerak..
menunggu ahli jemaah dari setiap pelusuk selangor tiba..
orang sabak bernam, kuala selangor, sepang dan sewaktu dengannya..
lebih kurang 9 pagi baru bertolak....


perjalanan nak sampai ke terengganu adalah dari 930 pagi sampailah ke jam 5.30 petang lebih kurang..
setiap rnr mesti benti sebabnya setiap rnr adee je orang nak terkucil..perkara biasa bila rombongan naik bas kot..hahahaa. tido bangun tido bangun idokk sampei sampeii...huwaaaaa!!

lepas check in, amek kunci terus masuk bas balik utk mencari makanan..

selamat tiba di kedai makanan bercelup celup tepung kesemuanya..
lokasi : belakang airport.

nahhh.. kita ratah lauk je la yee..
ikan, udang, sotong, cendawan semuanya bercelup tepung..
cuma kepok lekor je tak celup celup.. kenape dorang tak celup sekali eyh?? hahahaa..

menikmati..

dinner di kedai family salah seorang ahli jemaah bas..
tongtong rm10 seorang dan selamat makan makan..
pestime makan sotong masak singgang.. lupe plak nak snap gamba sebab kelaparan dah..

dekat jam 10 baru sampai hotel.
wash up, then terus tak sedorr diri..
hantu pon takut nak kacau agaknya..
hahahaaaa..

day 2 :morning breakfast with bff..

antara tempat yang sempat aku terjah dalam diam..kekekeee...
bas benti je, siaplah aku tengok kiri kanan kot kot boleh posing..gituuuu!!

ni salah satu tempat aku aim nak posing..
checked!
lokasi sekitar pasar payang..
banyak dah berubahnya..
yang lain semua taknak pegi sebab panass..,
memang panas ponn..

gambar dalam pasar payang lupa nak snap sebab kalut nak kejarkan masa soping..
lagipun panas die kalau tak tahan boleh pitams..


sebelum bertolak pulang, singgah kat sini..
sempat solat sunat dan solat jamak..
Alhamdulillah..

sukaa sangat gambar ni sebab gambar masjid tu mcm dalam canvas..

masjid kristal, checked!

ni memang betul betul tempat last singgah..hahahaa..
dorang makan kepok lekor, aku order nasi terus sebab belum makan lunch..
giler lapar.. kepok lekor tak mampu nak kenyangkan perut..
makan laju laju weii sebab takut bas tinggal..hahaha..

macam mana boleh lupa makan tahh..kuikuikuiii..

Alhamdulillah satu perjalanan yang singkat tapi enjoy walaupun banyak tempat yang tak dpt cover..
maklumlah pergi untuk kerja, bukan soka soka bercuti..
gituuuuuu...

bertolak dari terengganu lebih kurang jam 5 petang.
sampai shah alam jam 1230 pagi..
sampai umah dekat jam 1 pagi.. drive sensorang..
kau mampuuu???

kah kah kahh..

In sya allah ada rezeki nak pegi sini lagi ..

-mrspuex-

Monday Blues VS Happy Monday!

Assalamualaikum..

Mama : Monday bluesssss!!!
Anak Bujang : Happy Monday!
Anak Dara : Why Monday??



Hari ini mood dia sangat best!
Pagi2 dah teman mama tunggu van kakak datang.. 
Mandi pon tak nangis, siap mintak buat rambut pacak lagi..

Baik ada maknaaa ni..

*rabu ni kan school nak bawak pegi tgk fish Kat aquaria klcc sanaa...

Nampak tak permainan kanak kanak 4 tahun ni..kekekekeeee...

#myson
#onlyson
#airielqaid 


-MrsPuex-