Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

SISTEM GURU ONLINE

APDM SAPS

Monday, March 7, 2016

Tandem Paragliding At Jugra Hill Banting

Assalamualaikum..

Entry ni nak post khas acara aku terbang melihat dunia atas udara..
terbang sambil diikat..hahahaa...

Semua benda kita boleh atasi kalau kita KUAT dan BERANI..
MENTAL pon kene KUAT.

alhamdulilah semua dipermudahkan urusan untuk aku terbang..
mula dari take off sampailah ke landing area.

walaupun sebelum aku nak fly tu ada paraglider yang sangkut atas pokok sambil menanti rescue datang..
perasaan cuak otometik datang weii..
tapi ada brother pilot (tak ingat nama) cakap :
sumtimes we are so lucky but sumtime not..

sorang sangkut kat pokok, tunggu rescue
sorang masuk semak bawah tu.. sib baik boleh selamatkan sendiri..

dari jam 12 tengah hari, kol 430 baru sampai turn aku..
semua pon berpandukan kepada rezeki angin ye..
tak de angin, ko duduk la dendiam sambil kunyah buah nangka..hahaha...

nah layan je la gambar yee..

it wasss soooooo superbb!!! ohsem!!! dan sewaktu dengannya..

bestttt gileeee!!!
u shud try this !

adrenaline ups and down! whoaaaaa...

Tarikh : 5 Mac 2016 (sabtu)
Lokasi : Bukit Jugra, Banting
Masa menunggu : 12 tengah hari
Masa penerbangan : 4 petang
Jumlah peserta terbang : 10 orang
Jumlah peserta tak dapat terbang sebab tak de angin + hujan : 6 orang (will repeat on the next date)

im flying at 400 ft bebeh..
together with my pilot, mr planta / anwar


die boleh main pusing pusing plak,....



belakang tu tempat take off..

syiokkkk woooo..

layannn!!!

memerhati keadaan sekeliling bersama angin bayu sepoi sepoi bahasa..
almost 10 minit in the sky..

landing timee...

selamat mendarat dengan jayanya..
alhamdulillah dapat pilot yang sangat profesional!


kene tarik ngn payung..hahaha..

rasa tak tau nak cakap ape dahh...


 thanks mr planta for the ride..
smooth and steady..


thanks to organizer, Trip2Nature for the opportunity.
lenkali buat kat kkb plak.. nak rasa route 1200 ft..
heheee...

akhir kata, nah video :
sila jangan gelak tgk muka cuak aku okeh!!
(abaikan watermark sbb malas nak subscribe)



video


-mrspuex-