Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

searchbar lazada

Saturday, January 9, 2016

simple bbq di malam tahun baru 2016

Assalamualaikum..

sambut tahun baru dengan buat simple bbq kat umah bersama jiran jiran yang evelebel.
malas nak berpusu pusu, berhimpit2 tgk bunga api tgh2 malam.so kitorang decide utk party makan makan je kt umah..
plan mengejut siangnya..
pup pap pup pap trus ajak gi beli bahan2 kat giant seksyen 13 je. semua anak anak dipoolkan kt umah ct (tengah). hubby dia jadi baby sitter while kami dok shopping..

beli yang ready made je..senang keje kami.
sedap pon sedap.
just ayam dan kambing.
no ikan, udang, sotong sebab kami malas nak siang/ bersihkan.
semuanya nak mudah je..hehehee...
our menu.
ayam, hotdog, kambing (perap dgn sos bbq ja sbb yg readymade dah abis licin.), jagung beli siap dlm peket, homemade coleslow, homemade mashed potatos,brocoli, baby carrot.
kenyang semua orang.
in the making.
terliur plak tgk gambar ni..huhuu..
selpi while waiting for the ayam/ kambing siap bakaq.

ayam tunggu untuk dingap.
all ready!
bismillah.

simple but sweet!
yang penting get together.

emmm..bile nak repet lagi ni..jagung bakaq memang power!
3 ketul aku sorang telan..hahaha.

-mrspuex-