Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

SISTEM GURU ONLINE

APDM SAPS

Tuesday, August 30, 2016

Jom Ronda KL Dengan KL Sky Tour !

Assalamualaikum/Hai, 

Hai korang..

KL Sky Tour By Cempaka Helicopter

Alhamdulillah saya berkesempatan untuk hadir soft launch KL Sky Tour oleh Cempaka Helicopter dengan kerjasama Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) dan Kuala Lumpur Tourism Bureau (KLTB) yang diadakan pada 25 Ogos 2016 yang lepas bertempat di Titiwangsa Helipad, Taman Tasik Titiwangsa. 
Paling best untuk pelancaran ni, semua media akan diberi peluang untuk merasa sendiri naik helicopter.. part ni memang teruja berkali-kali tau.. tak sabarr pon ade, gayat pon ada..hahaha..

KL Sky Tour By Cempaka Helicopter
sebelum majlis start, meh selpi seketul dengan banner.

KL Sky Tour By Cempaka Helicopter
Pelancaran KL Sky Tour yang telah dirasmikan oleh Ybhg Tan Sri Datuk Seri M Kayveas, penasihat Kepada  Kementerian Pengangkutan. Malaysia diiringi CEO Cempaka Helicopter, Datuk Zakaria, dan lain lain..

KL Sky Tour By Cempaka Helicopter

Briefing oleh Dato’ James Ashley Greaves (Executive Director of Cempaka Helicopter Corporation Sdn Bhd) merangkap salah seorang Pilot untuk haritu.

KL Sky Tour By Cempaka Helicopter

KL Sky Tour By Cempaka Helicopter

KL Sky Tour By Cempaka Helicopter
Robinson R66 Turbine in action


KL Sky Tour By Cempaka Helicopter
sempat selpi bersama blogger blogger hebat..
Mr Jocko, Achik, Sally.

KL Sky Tour By Cempaka Helicopter
belakang tu Robinson R44

ok, part yang paling ditunggu-tunggu..
mari naik heli!
yippiiiieee!!
video khas untuk tontonan rakan folowers saya..
silakan tengok ya..

video
syukur diberi peluang keemasan ni tau..
terkagum kagum berada kat atas awan tuh..
dalam hati berdoa, semoga selamat landing dengan jayanya..
ternyata semua pilot dari Cempaka Helicopter ni berpengalaman luas dalam mengendalikan helicopter.so, korang jangan gundah gulana ok!

KL Sky Tour By Cempaka Helicopter
view dari dalam heli.
hai Kuala Lumpur!
Apa Khabar orang di bawah??
hehehee..

KL Sky Tour By Cempaka Helicopter
yesss..saya berada di atas Bangungan Berjaya Times Square uols!!hahahaa..

KL Sky Tour By Cempaka Helicopter
jom selpi seketul..

KL Sky Tour By Cempaka Helicopter
introduce our pilot yang hensem, Mr Adil dari Cempaka Helicopter Sdn Bhd.
Thanks Mr Adil for the ride..
an awesome 6 minutes journey !

   

Antara Pekej yang ditawarkan oleh KL Sky Tour :

1. The KL Express
perjalanan termasuk KL Tower, Dataran Merdeka, Stadium Negara dan KLCC
masa : 6 minit
RM198.00 seorang + 6% GST

2. The City Explorer
Melalui kawasan BAtu Caves, Jalan Duta,Masjid Negara
masa : 15 minit
RM488.00 seorang + 6% GST

3. The Jungle Escape
Kawasan Quartz Ridge sehingga ke Batu Dam
masa : 30 minit
RM960.00 + 6% GST

4. The Mountain View
Kawasan sekitar Genting Highlands dan sekitar KL
masa : 45 minit
RM1388.00 + 6% GST

*minimum 3 orang untuk setiap penerbangan*

kalau nak merasa untuk jalan-jalan KL dari atas awan, saya cadangkan korang merasa sendiri pengalaman ini. seronok tau. Boleh masukkan dalam list travel jugak ni tau..Untuk maklumat lanjut/tempahan boleh hubungi :

Cempaka Helicopter Corporation Sdn Bhd

No. Tel : 019 – 258 6818
Laman web rasmi : www.klskytour.com

FB rasmi : KL Sky Tour by Cempaka Helicopters
IG Rasmi : @KLSkyTour
Twitter Rasmi : @klskytourbychcs



 -MrsPuex-

Monday, August 29, 2016

Sedap sangat ke pau cendawan viral nih?

Assalamualaikum/Hai, 

Semalam sempat jengah ke FoodMega Festival kat Bazarena Shah Alam. alaaaa kat stadium nun..
yang ni nanti kite cerita lain ye.. skang nak cite pasal pau cendawan yang orang ramai dok viral kan tuh.. lokasi hot pau cendawan ni kat putrajaya,,

sedap sangat ke??
hmmmmm...
jujur cakap eyh...

memang sedapp jugak la..kene dengan tekak aku ni.. ke aku ni memang tibai ape jee makanan..hahahaa..
kalau korang nak rasa kesedapan pau cendawan nih..silalah pegi putrajaya terjah sana..
jangan tanya aku yee.. aku buat free review je nih..kekekeee..
atauupun kalau ada food mega mcm ni haaa.. pon boleh jugak..kalau tokei die bukak stall kat sana..


pau cendawan viral
pau cendawan viral..

pau cendawan viral
letak, letak . habisss..
sekejappp jee licinn..

pau cendawan viral
kalau korang sabar, silalah beratur yee..
aku 1st round memang taklah nak beratur..tgk panjang berjelar jelar.. aku syak time que panjang nih, pau tu tengah kukus kot.. tu yang berjelarrr..
soo jalan jalan dulu.. pusing kali kedua tgk line dah surut.. terus la mencuba nasib beratur.. x lama beratur, sampai jugak turn aku..
rezekikann.. kalau Allah dah tertulis panjang macamana line, kalau dah rezeki kita, dapat jugak merasa.. alhamdulillah..
lepas mengidam..eyh!!!


pau cendawan viral
seketul RM3.50
beli 3ketui, RM10

 
pau cendawan viralpau cendawan viral
inti dia, 
rasa seperti mushroom sup yang biasa kita dapat kalau side order utk western tuh..
ataupun mushroom sup dalam tin tu haa..
hehehee... seketul ni pon dah cukup kenyang kot sebab tekak aku tak boleh makan lebih, nanti muak.
tekstur pau die pon lembut je.. sila makan pepanas tauu..baru best.. 


 -MrsPuex-

Friday, August 26, 2016

Rezeki di Pagi Jumaat Nan Indah

Assalamualaikum/Hai, 
Salam Jumaat semua..

Allahuakbar, alhamdulillah..
rezeki hari jumaat


Sandwish dihulur masa traffic lite sedang merah di area politeknik shah alam.. ada hamba Allah yang sudi bersedekah di pagi jumaat dan 
saya antara kereta yang bertuah dapat sandwish free..heheee...

semoga Allah murahkan rezeki beliau..aminnnn..

mari makan..

#terimakasih
#terharu



 -MrsPuex-

Thursday, August 25, 2016

How to Survive in Deep Water

Assalamualaikum/Hai,

Tengah gugel gugel cari info, tetibe terkeluar plak video how to swim in deep water.
bagus sangat la dengan aku nih..
aku ni sejenis boleh berenang tapiii kelemahannya kalau nak stop berenang mesti kene capai/pegang something .. kalau tak, tenggelam tak timbul timbul la ko kat situ..hahahaa... ngeriiii...

takut dan masih tak boleh nak floating floating kat tempat dalam.
penakut kat kedalaman air aku ni..

sooooo..
sini nak share video untuk rujukan aku dan jugak korang yang tak reti nak floating kat air yang dalam tapi nak belajar memajukan diri..

silakan tengok teknik teknik dia ok..

 

mane tau nanti boleh pegi dive suatu hari nanti..
amboiii angan angan..


Wednesday, August 24, 2016

Hiking di Bukit Gasing

Assalamualaikum/Hai, 

dahhh lamaaaaaa tak masuk hutan..
bila dapat peluang, why not kita test tahap kaki kita yang dahhh lamaa x hiking nih..
kita test naik bukit dulu laa..kang terus naik gunung, mauu nangiss sambil berjalan..hahahaa..


bukit gasing
selamat datang ke bukit gasing.
terletak di petaling jaya.. berdekatan dengan amcorp mall sana..
dah 34 tahun duduk kl, sepatah haram nama bukit ni tak pernah dengar..
ke aku je yang tercicir.. member gunung pon x pernah mention bukit nih pon..
hahahaaa... kesiannn..

bukit gasing
selfi seketul depan pintu masuk sementara menunggu ketibaan lagi 2 orang member. member kepada member aku ni.. aku tak kenal.. aku ni main folo jek..hahahaa..
emy (tudung biru) dah ckp, kita ni naik santai santai je tau..aku ade semput..agak2 tak larat kite turun balik tau.. aku pon ok jee.. sekali tgk ada nyoya selamber je kluar dari pintu tu.. siap bawak kayu..
aku pon dgn kawan aku dah krikk krikkk krikkk.. malu woii klo tak smpai atas nun.. nyonya tua tu pon selamber je masuk..hahahaaa... tu yang duduk tu uncle uncle cina ni pon rileks jee..
mencabarr weiii..hahahaa..

nampak tak seri muka weols di pagi hari..hahahaa...
aku tak pakai mekap mekap yee.. even eyeliner pon..
just tepek bbcream dari #seqybeauty je..

 
bukit gasing
track. hilang rindu dendam kt hutan..
tapi tu la cuaca agak berjerebu sikit..

bukit gasing
4 of us!
perkenalkan tudung merah bunga bunga tu nani,
tudung pink tu inn.. 1st time meet dorang tapi boleh masuk kepala..
kami kan berjiwa rakyat sangat.. hahaha .. *ayat emy*
masuk je dengan semua orang..  

bukit gasing
asal benti je, selfi..

bukit gasing
selfi lagik...hahah..sebenarnya take 5 yang tah keberapa kali tah..
kita santai santai je.. chill chill..tak payah nak hardcore sgt jln..
kang ada yang semput ke terkehel kaki ke, lagii naya..
dah la pegi semua pon pompuan ..
tu 3-3 tu anak dara lagi.. aku sorang je mak dara yang konon konon nak feel anak dara jugak..
amboiii sangat!.. 

bukit gasing
pitstop yang keberapa ntah .. snap picture ni sebab cantik.
lady birds dengan mushroom..

bukit gasing
aku macam biasa, akan jadi orang last (sweaper)..sebenarnya memang suka jadi orag last sebab boleh rilek banyak kalau ada member kita yang x lrt..kah kah kahh..

track yang kitorang lalu ni agak mencabar sebab tetibe naik mencanak2..
rupa rupa nya si nani salah bagi direction..pegi bawak ke laluan intermediate katenye..
keluar la semua peloh jantan kami..hahahaha...
lagi banyakkkk laa pitstop kekdahnya..

patutla dlm hati aku berkata kata apsal xde orang folo dari belakang..
tadi kat pintu masuk kemain ramai maknusia..
tetibe kt sini aku je yang last.. belakang aku sorang pon xde..
yang ade pon yang jenis mmg tgh training berjalan sambil berlari lari anak..

bukit gasing
hampir sampai ke puncak..
     
bukit gasing
yeayyy!!!
inilah puncaknye..
1st time meet dorang..tapi rasa macam dah kenal 2-3 tahun..hahahaa..
   
puncak batu..ko hadooo!!
sebenarnya tepi tu pencawang elektrik..

bukit gasing
gambar lagi sampai puas.. masa ni dalam pukul 10 lebih..matahari mmg mencanak atas kepala..
tapi tak berapa nak panas, jerebu sikit..


dah sampai terus gumbira..
masa ni semua dah selamat makan cekelat sneakers + 100 plus perisa lime aku..
berebut rebut makan cekelat aku..hahaha.. yela.. tetibe mencanak canak naik keatas..
kompom la lapar dahaga semua ada..

view dari atas..
sebenarnya aku rindukan view hutan tebal bila berada di puncak..
takpe..nextime in sya allah..


bukit gasing
tu belakang tu pencawang elektrik merangkap landmark puncak bukit gasing.


turun ikut laluan lain..
jumpa la kami dengan tali ni..
apelagi..selpi seketul la..
hehehee.. 
bukit gasing
tau tau dah smpai pintu gate.. hek elehh.. kemain cepat je kami turun kat laluan tu..
patutlah pon ramai nyonya+uncle yang selamber keluar masuk..rupernye laluan turun tu la laluan dorang naik dan turun..
kami je naik ikut lain, turun ikut lain..
hahahahaaaa..


bukit gasing
alhamdulillah semua pon selamat sampai bawah..
kaki pon sihat sejahtera je..



bukit gasing
thanks emy ju sebab buat plan mengejut mengejut ni..
i likeee..
next, ke mana kiteee???
tolong jangan hold lelama tauuu..
kaki makk gatal nak masuk hutan lagi nih..
huhuhuuuu..


 -MrsPuex-

Monday, August 22, 2016

Sambutan Birthday Aireen di Sekolah.

Assalamualaikum/Hai,

Kisah sambutan birthday aireen kat sekolah last week.
birthday dia 11/8/2016 aritu tapi terpaksa belated celebrate sebab mama off to work 4 hari tak balik balik umah..

sori sayang mama lewat sambut,
tapi berjaya jugak sambut birthday kakak kat sekolah dengan bantuan penuh cikgu hairani..
tengkiu cikgu !
tengkiu kawan2 yang sporting sangat..
senyum sampai ke telinga kakak sepanjang hari..
mama pon legaaaa.. hajat si anak dara dah kesampaian jugak akhirnya..

aku tak pernah sambut birthday anak-anak kat rumah.
sebab, aku lebih gumbira kalau dia sambut dengan kawan-kawan tadika/sekolah dorang.
ni cara aku.. taknak manjakan dorang..nanti naik lemak  tiap tiap tahun nak berzikir kat telinga soh buat birthday party kt umah..
kita sedekah kat tadika/sekolah anak sudah..
hihiii..
setiap orang lain pandangannya.. so sila jangan kecam cara saya ok..


tema birthday cake : my little pony
tema : my little pony!
birthday cake dari mychocsforyou..


tema birthday cake : my little pony
goodies bagi setiap orang di atas meja..

tema birthday cake : my little pony

tema birthday cake : my little pony

tema birthday cake : my little pony
kek ni licin licauu..
siap ada yang betambah 2 kali...
mama pon tak sempat nak merasa..hhahaaa..
takpelah janji mereka seronok..
    tema birthday cake : my little pony
cikgu bersama anak2 murid.


tema birthday cake : my little pony
her girlfriends.


alhamdulillah selesai dengan jayanya..
i am a happy mother!

nah layan video ..

video


 -MrsPuex-

Friday, August 19, 2016

Rasa nak lompat ke bintang bilaa....

Assalamualaikum/Hai,

Harini kan,
kita rasa macam nak lompat terus ke bintang..
amboii...

sebab ape tau..
sebab semalam pageviews kita mencanak sampai 4 ribu lebih woo..
SEMALAM aje tauuu..

mungkin berkat kita updet cerita INI kot !
walaupun xde rezeki nak atend majlis tu (dapat emel tapi on leave plak),
dapat tulis review pon dah seronok.

PERTAMA kali seumur hidup berblogging dapat rate pageview macam tu sekali..
biasa-biasa nak cecah ke 300 pon macam siput sedut.. siput sedut pon lagi laju kot..

gumbiree rasa hati tak terkata weiii..
ni pon taip sambil senyum senyummmm ajee...

 tersengih gumbira lagi bila tengok pageviews harini almost 1k ..
ya Allahh... seghoooonook kauuu..

inilah kegembiraan seorang blogger tauu..
serius tak tipu.. im proud of myself!

semoga blog aku ni terus berkembang maju, memberikan informasi positif kepada pembaca dan terima kasih kerana percaya dengan penulisan seorang bernama MRSPUEX..

*ehemm... jeling sikit kat pr/client kat luar sana*
heheheee...

 -MrsPuex-