Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

SISTEM GURU ONLINE

APDM SAPS

Tuesday, May 31, 2016

Trip Geng Gonjeng ke Pulau Pangkor : Part 1

Assalamualaikum/Hai,

Amboi nama grup kemain..
baru cipta on the day nak pegi ke pangkor..
ini semua kerja balqis.. dia yang wujudkan nama tuh
hahahahaa.. not bad jugak nama tu..
harap biar kekal sampai bebila..

Lama dah trip ni.. 7-8 mei yang lepas.
unplanned plan memang selaluuuunya menjadik..

plan asal nak lepak kat manjong utk team gigirls diploma dulu..
tapi apekan daya, hajat tak tercapai..
sorang-sorang undur diri.
sudahnya aku tenung balqis, balqis tenung aku.. ahhhh tak boleh jadi ni..
aku dah acap kali ngadap si balqis ni..
tapi plan tetap diteruskan walaupun berdua..

mungkin rezeki anak anak dapat jalan jauh sikit ke pulau..

here we gooo!!

adhoc jugak ajak mmber lain, molly and her kids utuk join sama..
last minit pulak tu ajak..lagi ramai lagik hauk sebenarnya..
mujur die ok saje..
tapi dalam ok tu, kene tazkirah la dalam kete sebab lambatt nauuu bagitau dia.. nasib baik la sekejap je..kalau panjang berjelar macam karangan, mau aku letak balik die kat tepi jalan then balik la kau sendiri..hahaha... *ok aku tak sekejam itu ye*
ampun beb, dah muka ko je terpacul kt otak suci aku nih..bahahahaaa..

ok malas nak bebel panjang..
layan gambar jek la yee..
kadang tu dengan gambar je sudah cukup menceritakan kegembiraan masing masing..
*sebenarnye dah kering idea*hahahaa..


berkumpul di rawang. port umah qis.
gerak dari rawang jam 10 lebih kot.
sampai jeti lumut dekat jam 3 lebih kot.
otw tu ada la singgah JJCM ..part ni lain entry ye..hehehe..

otw nak ke sini, kalau tak u-turn, bukan percutian la kannn..

sorang nak ikut waze.
sorang nak ikut gps
sorang nak ikut naluri signboard. aku lah tu..hahahahah...
alhamdulillah selamat sampai jugak..
3 dewasa, 4 kekanak bersesak dalam kereta qis.
time kasih qis bagi pinjam kete..selesaaaaa!!!

otw nak masuk ke perut feri.
moms travel with kids!
pestime sorang-sorang handle bawak anak anak jalan jauh.





pengalaman pertama naik feri. feel dorang lain maciam tau..
menghayati sungguh..seronok mama tgk anak-anak mama..
siap cakap, mama, nanti dia masuk dalam laut tak??
amboiii.. kita naik feri tau..bukan kapal selam ye anak-anak.


us!

my room. tapi tak tido bilik. hangkut tilam lepak depan hall..
puas hati!

hall dan balkoni.
kami menginap kat hotel pangkor coral bay, pasir bogak.
5 minit dari jeti pangkor.
5 minit nak pegi ke laut.
kedai makan melambak kiri kanan..
just nice!
sib baik ada kosong..almaklumlah plan terkejut-terkejut.
sabtu nak pegi, jumaat petang baru hegeh-hegeh cari hotel..kah kah kahh.,
sila jangan buat lagi next trip ya.. *in sya allah*

letak beg, terus mencari makan.
padahal dah makan dah tadi kt darat sana..

malam tu lepak makan kat kedai thailand sebelah hotel je.. kemain ramai maknusia.
lepas makan, naik apartment, lepak lepak, gosip gosip..


aktiviti esoknya,
tunggu part 2 plak ye..
aktiviti di tepian pantai.


main layang-layang
main giant bubble
tiup belon..
semua pon bawak dari umah.
ohhh seronokkk betul tengok gelagat kanak-kanak riang.!



-mrspuex-

4 comments:

idzwa kamaruddin said...

AAAA..SERONOK NYER AYANG! Kalau lah iwa boleh macam ni tapi apakan daya Eady tu asyik melekat jek..eh?? Hahahahaha..terbalik ! >_< ;)

Puan Deeba said...

Lamanya tak g pangkor.. last dulu masa kecik.. huhu.. laaaani dah jadi mak orang pun tak pergi2 lagi kesana.. hehe.. btw saya follow sini..

Hidup Penuh Pancaroba said...

Aku tak puas hati tak dapat karaoke.......

Afidah Azmi said...

nak kena p gak..selagi bernyawa ni..kita tak tau ajai maut bila mengundang kan..best nya