Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

SISTEM GURU ONLINE

APDM SAPS

Tuesday, December 29, 2015

Abseiling At Gopeng Perak

Assalamualaikum..

20.12.2015. Sunday.

Seawal jam 5.30 pagi dah bertolak dari shah alam.
meet up point kat rnr rawang. solat subuh +sarapan lite lite kt sini sementara tunggu ahli jemaah yang lain sampai untuk konvoi bersama.

muka suci murni di subuh hari...



berkumpul di murni camp dan mendengar taklimat dari rafters bro Amy (baju merah).
meet new frens here.. mereka semua ohseem dan friendly.
budak outdoor sebenarnya pon semua friendly walaupun baru pestime ko jumpe mereka.
nice to meet u guys!

ni la transport rasmi kami untuk ke tempat abseiling tu.
dah ruper seperti segerombolan lembu bersedia untuk dikorbankan..hahahaha...

asal benti je, bergamba.. hahaha..kenangan beb..bile lagi nak merasa naik lori tunggang terbalik ni haa.. semua pokok disaukk sekali.. leka sikit,dengan  muka ko skali kene sauk dengan pokok pisang/daun daun tinggi tu..

the eksaited faces! memasing takk sabar.. 
aku pon tak sabarr jugak padahal ketaq/nebes semua ada..


sampai-sampai je, kitorang disajikan dengan peralatan untuk abseiling..
ok nebes!

pegi tinjau tempat nak abseiling untuk amek mood.
ok, dabell nebes!
tu baju merah kat atas tu lah starting point untuk abseiling..
kederasan ayor sungai jangan cakap ahh..
dari subuh membawak ke pagi, sepanjang perjalanan nak ke gopeng ni memang hujan sesajeee..
rasakan la penangan kederasan dan kesejukan ayor sungai kejap lagi..
tu belum lagi angin sepoi sepoi sejuk menusuk kalbu..


3 ahli yang terakhir utk abseiling sebabnye skali naik cuma sepuluh orang je..
maka tersadai lah kami menunggu turn nanti..


last briefing.
3 orang yang tersadai tu usharr dari jauhh jee..
hahahaaa... dapatlah wat lek wat peace cooling downkan hati yang nebes ni..

photo session.
semoga berjaya!


me with the guider yang standby kt bawah..
sejuk hoiii kat sini..


sambil tunggu turn, kite main ayorr dulu kasi warming up..
sejukkk woii.. bestt woiii..
lamaa tak kene air sungai sejuk sejuk tahap mencengkam kalbu ni..
terasa pijor muka kene air terjun yang super deras tuhh..


body massage uols!
lamaa benorr deme kat ataih nun..bila tah nak turun turun..
teman idokk sabarr dah ni haaa..
kuiikuiikuii 

layan pic dari camera chop plak..

me. nita , abam guider

saira, me and nita.


me, nita and chop.

us again!

penantian satu penyeksaan.. bile kome nak turun hoii!!
pic snap by mamarazi Zu yang menyorok kt ataih nun. dilantik untuk menjadi photografer utk kami abseiling nanti..ohhsemm!! 


lepak santai melayani nikmat ciptaan Allah..
tenkiu Zu for this pic!hehee..

kemere hp/ action cam aku simpan ketat2 kt dlm beg sebab tak berani nak bawak..
diri sendiri tak dpt nak jaga, apetah lagi nak jaga kemere..idokk lee temann!!

ok, mempersembahkan tuan tanah kedaung in action!

heree we goo!!

stedy bebeh!!


seriously laju gilerr air terjun ni..
ketaq lutut makkk!!
ni hampir nak jatuh sebab kuda kuda kaki tak berapa nak kuat..batu licin.
rileks jap then pacak semula kaki kanan tu kt batu..





ok, arm break and kite buat peace dulu!

sambung turun!

last but not least!
nahh pose paling jelitewww aku bagi kt korang..hahhaaaa
heaven!!!
  
alhamdulillah selamat mendarat!
tu tunggu partner mendarat jugak.

Alhamdulillah semua pon selamat..
semua dipermudahkan..
Terima kasih Allah!


I Challenge my self!
I Challenge my Aderenaline!

No words can describe how i feel!
yang pasti, AKU PUASSSS!!!

Besttt weii!!
Jom repeat weii!!

more to comee!!


peace no war!
thanks chop for this selebet picture!

kah kah kahhh!!!

many thanks to the organizer :


#maingila
#kejegila
#telanayorsungai
#layann



Love, 
MrsPuex  

Lepak santai di Thumb's Cafe Ipoh

Assalamualaikum..


Macam mana aku boleh tersampai kat cafe hispter ni??

3 hari 2 malam lepak Ipoh atas urusan menghantar rombongan kenduri kawin anak sepupu.

nak dijadikan cerita, member opis aku merangkap bonzer seumur hidup pon ada kat ipoh..
kebetulan.
then roger2 mintak culik aku kat hotel bawak jenjalan cafe hunting. gituuuuu!! 
ada plak orang ipoh , syuma yang jd tour guide kami..
lagi laa ligatt!! ahahahaa..

semua cafe pon penuh.
konda kondi penuh
karat cafe pon penuh.

sudahnya lepak santai kat thumb's cafe je..
syuma cakap kalau nak makan best, karat cafe la tempat die..
konda kondi pon not bad..
tapi memandangkan weols nak lite lite minum kopi,
terjah je thumb's cafe.

ponnn nice place!



kopi  'O Butter.

Chocolate Cream

telan pavlova tengah tengah malam..ponn bolehh..
sedappp gile pavlova ni..
rangup dan freshh buahnya.


bersama anak jati ipoh, syuma..
tq bawak hakak jenjalan..

belakang kitorang tu semua barang lama..
senang cite, koleksi barang barang tok nenek kite dulu dulu..


us!
me, syuma and my bonzer, kak lin..hahahaaa...
kat opis jumpe, kt ipoh pon jumpee..
macam bayang bayang aku pon ada gak minat ni....
cuma bayang bayang aku ni lebauuu skit..bahahahaa...


ok, korang kalau nak terjah, sila check it out sini ya,, :
waze je pon boleh sampai..
jangan tanya aku sebab aku pon orang yang bawakkan..



Overall,

nice place tu hangout with friends..
tak sesuai bawak kekanak or orang tua sebab dah nama pon cafe hipster,
makan pon semua hipster2 laaa..


sekian, kalau pegi sini try kopi 'O butter tau..bestt!! berlemak lemakk gitu..


Love,
MrsPuex