Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

SISTEM GURU ONLINE

APDM SAPS

Thursday, July 9, 2015

Diuji pagi tadi

 Assalamualaikum..
 
Pagi tadi aku diuji..
dugaan bulan ramadhan..
sebenarnya dugaan ramadhan kali ni sangat hebat..
means Allah lebih sayangkan aku..
 
Ku tersadai hina di tepian jalanan..
Kereta tetibe shutdown.. host petrol loose..
maka melambaklahh minyak keluar..
Allah..dah la minyak lonii mahaii..
semalam topup rm50, tinggal 1 takuk sajee..
 
Ape pon aku redhoo dengan ketentuannya..
 
 
longgokan minyak membanjiri jalan raya..
 
ni point utama minyak keluar.
  
 
sementara tunggu suami sampai, ada seorang hamba Allah yang baik hati datang jenguk dan cek  bawah kete.. memang katenye hos bocor.. dalam hati risau pon ade kot kot nak buat benda tak elok ke kan tapi aku just pikir positif dan doa supaya x berlaku pape perkara buruk..
alhamdulillah orang ni ok, then siap tanya dah kol sesape tak?
aku just jawap tunggu suami sampai.
 
sebelum suami sampai, aku awal awal roger sahabat dunia akhirat aku nih..
merangkap bonzer tak berbayar aku..hahaha..
tenkiu fren for ur help..
 
 
tak lama tu sampai penyelamat tuan kete nih ha..
DIY je kt situ dan alhamdulillah kete boleh stat, dan aku pon pegi la keje dengan hati yang debor2..
 
mari selfi seketoi sebelum berkonvoi nak balik opis..
sempat mekap sambil sambil dalam kete sementara menunggu bantuan..hehe..
 
cost repair : RM 0.
 
tapi kene masuk bengkel jugak nak cek ape yang patut...huhuhu..
 
-MrsPuex-
 

From Ugly To Beauty

Assalamualaikum..
 
Ade sorang member opis ni memang buat job freelance jadi MUA (MAKE UP ARTIST) untuk butik die..
banyak jugak model-model dah rasa sentuhan beliau..
maka, kami ni pon dengan gediks2 nak mintak sharing ilmu..
alhamdulillah, beliau memang tak kudukut ilmu nak share tips2 ngn kitorang ni..
berani lahh nak kekwatt ngn kitorang..siaplahh ko..hahaha..*memain jee.*
pepaham la ye kalau kawan sendiri jadi cikgu, anak-murid pon mcm2 la perangai..
belajar sambil gadoh..perghh!!! macam petir bilik meeting tu kitorang buat..hahaha..
cikgu! kenape ni tak boleh?
cikgu! kenape muka aku macam udang kene bakau..
cikgu! apsal kening aku macam sin chan (read:aku lah tu) ..hahaha...
cikgu! ituu... cikgu! ini..
bertabah sangat kawan aku mengajorr..
syabass kawan!! ko sememangnya seorang yang SABAR..
i salute u!
 
 
semua barang pon cikgu yang punye..
sape nak buat koleksi peribadi, sila beli.. pandaikan cikgu aku market... maka membelilah sambil belajar..hihii..
 
 
 
in the making..DIY okeh!
aku memang nak tekankan study part KENING. sebab kening aku memang rare!
cikgu ajar bagaimana nak bentuk/cantikkan kening tanpa CUKUR.
 
finally...it me, urs truly bebeh..
sudah transform from ugly to beauty..
ecececeeeee..
siap suruh bukak spek.. mengagau aku pandang camera tau!
 
the beauuutiful ladies!
cikgu taknak amek reramai student sebab yang dlm senarai ni pon dah buat cikgu serabut dah..hehehehe..
 
presenting our sifu of mekap mekap..
uols yang sedang mencari MUA utk ape ape event atau nak rasa sentuhan beliau boleh singgah:
 FB sueniezabridal  , IG : @sue_1081
sentuhan beliau memang superb tau..
 
close up sikit..
amacam?? cantekk tak kening iols??
never cukur tauu!!..kita sorok sorok je yang serabut tuu..
hehehe.. terkagum tgk hasil buatan sendirian berhad..huhuhu...
 
Thank You Su sabar melayan kerenah student mu ini..
semoga terus success di masa akan datang..aminnn..
 
-MrsPuex-