Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

searchbar lazada

lazada april

Lazada Malaysia

Thursday, June 18, 2015

Persediaan dan Tips Kesihatan Ramadhan 2015

 Assalamualaikum..
 
Persediaan ramadhan untuk keluarga saya..
paling penting persediaan untuk my anak dara..
Tahun lepas di usia 6 tahun aireen dapat lengkapkan puasa selama 25 hari penuh..
senang sikit nak latih sebab fully duduk tadika..
 
Bagi tahun 2015,
 
Tak tahu lagi..tak paksa pon sebab dah mula sekolah rendah..
pagi sekolah agama, petang plak sekolah kebangsaan..
kita yang bekerja ni pon letih, apetah lagi anak anak..
semoga Allah memberikan kekuatan yang maksima buat semua anak anak yang mula nak belajar berpuasa..
 
mana yang terdaya je..harap jaga solat juga anak mama sorang ni..
 
Tahun ni pilih Tamar Cocoa.
harap pilihan mama tepat.
 
 
Serunding daging.
Lauk sampingan untuk berbuka dan bersahur..
wajib ada..
pagi tadi aireen sahur dengan serunding ni je..abis jugak la sepinggan nasi..
 
 
Sekotak kurma hadiah dari dzul iman..
 
Ikan bilis goreng cili api..
penaik selera..
menu untuk bersahur incase terbangun sipi sipi nak azan..hehee..
 
 
 Kadang-kadang menu paling simple adalah menu yang paling sedap di donia tauu!!
 
 
Nak selit jugak 7 tips kesihatan ketika Ramadhan..
 
 
 Sape yang mampu boleh follow..
saya tetap nak yang pedas2..hahahaa.. biasalah tekak orang kampung..
 
 
-MrsPuex-