Followers

Monday, February 23, 2015

Abdomen pain!

Abdomen pain. (Ade ke tak nama sakit ni aku pon x tau..huhu)

Almost suffer dkt 2 minggu. Blah kanan . lagi sakit bila batuk+bersin..tangkapp rusuk pinggang wooo..

Dah pegi klinik.Ubat batuk dah selamat telan berbotol. Koyok tetiap malam tampal..ubat panas pon sapu jugak. Tapi tak baik baik jugak..

Lung clear..
Simptom appendix takde.
Air kencing lawass sangat.
adoiii..bila nak sembuh ni.. Arini masuk opis, terbersin bersin smpai sesema dah..mybe kualiti udara tak berapa nak cantik..kesian mmber sebilik pon jangkit skali..

Batuk on off on off onnnnn jee..

Sahabat sahabat dokter mohon pandangan..

#sakitpenghapusdosadosakecil
#bertabahlah
#perlukebuatmri
#perlukejumpapakar
#sayatakkuad
#bantusaya

Segmen 12 Jam Bloglist #13 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan Mac dan April 2015 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 23 Februari 2015, iaitu tepat jam 11.30 pagi sehingga 11.30 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #13 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?


12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 28 Februari 2015.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...


p/s : saya sudah joinn..


Yours Truly ;P

Perihal balik kampung Mertua

Assalamualaikum..
 
Perihal balik kampung Peedee selama 4 hari..
 
Khamis - Ahad
 
hari khamis otw dari shah alam jam 10.30 pagi..
sampai peedee jam 2.30 petang..
hazabedahh!!
nasib baik tab papa n mama berfungsi dgn baik..
tab papa low bateri, kite ganti ngn tab mama..
kematu peha mama dengan 2 kepala ini..huuuhh..
 
lalu sepang-lukut-port dickson-batu 4- teluk kemang..
jalan penuh kereta..
laut penuh manusia..
selamat sampai umah MIL (mother in law) jam 2.30 petang..
pandangan pertama : cili padi merah meranumm tepi pagar.
 
anak anak pose depan laman..
Raya China so tema kene ngam..Merah kasi ong..
tak de xtvt sangat hari khamis..
memasing pingsan smpai petang..
hajat nak mandi laut terkubur.. lagipun bahang panas lain maciamm wooo..
panas panas pon tgk laut tetapp full..




Hari Jumaat :
siap brekfast kat umah..
jam 9 pagi dah terpacak kt laut..
lets burning the skin..hahahaa..
pepagi pon dah penuh laut weiii..
mama as usual, lepak jaga barang..tak koser nak mandii..
Pertama kali dalam sejarah adek ikut papa gi semayang jumaat kt mesjid..
nasib baik jugak mama stanby bawak baju selamat hari raya beliau..
kalau tak, mau amukan 1 podiksen..

balik balik papa cite adek behave solat sebelah papa..
tapi..
time orang sujud, die pon sujud sambil hembus semut yang lalu depan dia..kah kah kah.. (papa siap buat gaya tu yg x tahan)
kompom papa tak kusyuk solat kan?? sebab tau ape adik buat..hahahahaaa...

dan papa cakap orang kat sebelah adik pon kompom x kusyuk tgk gelagat si kenit nih..

balik solat ingatkan die nak nap kejap ke..skali nan hadoo..
die pi nyapu pulakk... rabak rabak mata mama ni thn ngantok dik oii..
 
menu tengah hari, lauk simple je sebab malas nak gi pasar..
jem sepanjang jalan..
bawak bahan mentah siap siap dari shah alam je..
tu cili api fresh from laman..hihi..berapi uolss.. 
 
makan bersama pucuk ubi rebus..
MIL petik depan umah jugak..
 
tema makanan : menu alam semulajadi..
semua di atas, MIL yang masak.. aku jaga anak..heeeee..
 
jadikk laaa...