Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

SISTEM GURU ONLINE

APDM SAPS

Wednesday, January 7, 2015

Cabut Gigi Kakak

Assalamualaikum..

Asik cerita adek jek kann.. kesian plak kat kakak..
ok, ni cerita bawak kakak pegi jumpe dentist untuk pertama kalinya.

Gigi depan dah goyang sangat.
Cubaan papa pada malam sebelumnya adalah mengecewakan..tak berjaya sebab akar die kuat sangat.
plus papa macam biasa elergik tgk darah hidup..hahahaha..
Degil sangat gigi yang satu ni..

Ends up, esoknya bawak jugak kakak ke dentist..
Pegi klinik swasta sebab maknya takut nak bawak gi klinik gomen.
takut jiwa kakak tak bahagia utk next epoimen if ada tragedi tragedi yang tak baik..
pepaham la klinik gigi gomen ni cemane kan.. lagi 1 takut kang datang tetibe klinik tutup la bukan time kanak-kanak la..haaa.. tak nak tak nak..kang elok elok mood baik trus jadi berangin 1 badan.
bukan nak burukkan klinik gomen..tak tak.. aku pon orang gomen gak..tp utk 1st time nak bawak anak aku cadangkan baiklah la try privet dulu.. melabur skit tak salah kan??

At last, keputusan maknya untuk anaknya memanglah sentiasa terbaik.
Kakak is happy happy go lucky!
Syukurr sangat..




 nampak tak maknye muka debor..huhu...bukan ape, lamee sangat tak jejak klinik gigi nih..
seriau tgk peralatan gigi tu ye jugak...tp buat buat strong depan anak..
itu wajibb yee..
kalau rasa mcm nak pingsan, pegi luar pastu sile pingsan. jgn ko pingsan depan anak sudah..
ini tips ya..hahaha..

 tu dia gigi yang degil..
gambar kakak bersama gigi tak yah letak la yee.. huduh sangat sebenornye..
kekekee..
 
dah siap..
tak nangis, tak ekk ekk pon..
tetibe dah siapp.. megik sangat tauu..
bayaran utk kakak just rm40.00 sahaja.

bersama orang kuat maknye, makcik gemok.
thanks buddy sebab teman aku.

Sebelum balik dapat freegift dari doktor..
kemain suka diaa..
 
Klinik Pergigian Ana
Servis terbaikk!!
congrats doktor Ana sebab buatkan anak saya tak takut langsung cabut gigi..
dia cakap nanti sakit gigi nak datang lagi..
 
sesape yang berminat, sila buat epoimen dahulu sebelum pergi.
sebab klinik ni sentiasa full booked..
boleh refer maklumat di signboard seperti di atas.
highly rekemenden!
 
nah sedikit video..
 
video
 
 
Best giler sebab ada muzik tarik tarik macam baby masa proses nak cabut gigi kakak..
pandai doktor ni treat kekanak.
 


Yours Truly ;P

Day 2 at Tadika Dzull Iman Puncak Perdana

Assalamualaikum..
 
Cerita Semalam.
Hari kedua adik di tadika.
Biar gambar berbicara setulus hatinya..
hahaha...
 
 
Pagi nak gi school.
muka ade sinyummm..
 
 
Dah sampai school.
Muka dah ketat sebab ada rakan sebaya dia sedang melalak di pagar school.
Maknya dah mula risau, ketiak dah nak becak mikiokan helah supaya adik x nangis..
akhirnya kecundang huaaaaaaa bila masuk dalam..
sib baik tak lucut kain maknya tauu..
 
maknye kental serah kt teacher and blah gi keje padahal dalam kete hati tak keruan..
adehh...
tak lama lps tu teacher wasap Qaid ok ok saje.. 
sekejap je nangisnya..
 
Gambar
 ni teacher wasap, baru lepas belajar solat.alhamdulillah..
tapi still muka ketat..
maklumlah baru 3yrs kann..
yang penting songkok tu melekat kt kepala sampai abis kls..
clap clap clap! 
Aktiviti bersama.
Adik paling haluihhh sekali..
sentiasa melekat dengan kakak..
penyelamat sangat kakak ni..
tenkiu kakak..muahh ciked..
 
 
Sekian, laporan hari kedua untuk anak bujangku..
hiii..
hari ni (hari ketiga) dengarnya ada kls trial memanahh..
whoaaaa...tak zabarr nak menunggu wasap dari teacher..
salah satu xtvt kesukaan Rasulullah s.a.w tu..