Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

SISTEM GURU ONLINE

APDM SAPS

Monday, December 29, 2014

Orientasi tahun 1 2015

Assalamualaikum..

29/12/2014.

Hari orientasi tahun 1 di sk ttdi jaya, shah alam. Sekolah yang bakal menjadikan kakak seorang insan yang berjaya. In sya allah.

Hujan turun sejak pagi jam 7.30 am sehingga sekarang (jam 1.30 ptg waktu up entry ni).

Keadaan masa pendaftaran agak kelam kabut sebab ada cikgu yang sepatutnya bertugas terkandas di kg halaman akibat banjir.

Walaubagaimanapun, tahniah kpd guru guru yang memberikan komitment yang tinggi dalam menjayakan hari orientasi  ni evetho berdepan dgn kerenah ibu bapa yang super cerewet/tak sabar/ merungut itu ini.. Rasanya anak anak yg lebih behave kot. (Sempat perati perangai mak bpk yg merungut.rasa mcm nak tepuk je mulut dorang tu..huuu)..

Eksaited lebih..awal awal mamanya prepare bju sekolah kakak.
Datang awal jam 7.30 pagi, pendaftaran blom bukak..so lepak dewan dulu.comey dewan.
Buku tentatif program..

Nama kakak yang ke-37..
Beratur dalam kump 6..
Kosong lagi sbb rmai tak datang lg..hujan kot..
Hujan, maka beratur dalam dewan saje.
Tu kakak tu..dah dpt kawan borak..kipoci sangat kakak ni..hiii .tak pandang mama dah..
While parents kat dewan dengar taklimat,
Anak anak masuk kelas amek pekse utk tentukan kedudukan kelas nanti..
Mama tak kisah kakak kelas memane janji ada kelas..

Alhamdulilah kakak menten tak cranky sepanjang sesi orientasi.
Ada jugak budak budak lain yang nangis beriya sampai maknye kene teman dok dlm kls..
Kakak tadi, dari dalam dewan trus ikut cikgu masuk kelas.. Mama papa dok dendiam dlm dewan di barisan paling depan buat buat tak nampak..
Memasing buat buat kental..haha..
Sudahnya dah selesai urusan taklimat,  bayaran dan buku pinjaman mulalah melilau cari anak dok kelas yang mana 1..
Kekekeee..

Kakak dah selesai exam, sempat melawat kantin je..toilet dan tempat tempat wajib lain blom jelajah lagi..

Is ok..masa naik sekolah nanti baru tour kaw kaw punye..

Dgr cite sekolah tangguh sehingga 12 januari kan??