Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

SISTEM GURU ONLINE

APDM SAPS

Friday, December 19, 2014

Main racing racing dalam Mydin Mart

Assalamualaikum..

Selalu tu memang tolak troli kalau nak beli barang.
tapi haritu troli habis plak..
ameklah bakul. bukan amek 1 tapi amek 2 bakul.sorang 1.

Sudahnya dorang main racing racing dalam tuh.
Paling best dorang masukkkan ape yang ada depan mata ke dalam bakul tu...
macam market tu mama papa dorang ade share besarrrrr jee..huhuhu..

Bahagia jeee dorang kutip kutip untuk penuhkan bakul..
mama layan/monitor anak anak je supaya tidak melampau lampau..hahahaa..

Sebelum sampai cashier, sortlah balik..
Psikologi mak bapak time ni kene kuat ye.. jgn nak tempelak tetibe.layankan dulu perangai anak, if dah melampau sangat baru tegur secara berhemah..bagaimana? sila gugel cara nak tambat hati kanak-kanak bawah 5 tahun..

lain anak lain peelnya..kannn???

semangat betul dorang nak menyopping..


 
urut dada mama papa tgk gelagat mereka ni..
 

Yours Truly ;P

Port wajib mandi pantai PD

Assalamualaikum..

Kalau balik kampung husband kat pd mmg tak sah kalau tak mandi laut..
rugi rugi rugi sangat rasenye..

baju mandi bebudak ni mmg wajib stanby..
kalau lupa pon mesti kakak ingatkan suruh bawak..
nampak takk? bebudak ngn laut mmg tak boleh dipisahkan..

mama die, suka sungai lagi..sejuk tak melekit..
tak berpasir pasir..

Lokasi pilihan seisi keluarga adalah di Blue Lagoon, PD
tak ramai sangat orang, ada port redup nak tebar tikar. kami pkai sleeping bag jek as tikar..sume stnby dlm kete.. pelampung pon memang dok diam diam dalam bonet.
paling penting ada kedai makan. senang nak tapau nasi ke, jajan ke..
paling paling penting jugak toilet die..sekarang ni toilet dah renovet..adalah cantik sangat dah..selesa..harapan semoga sentiasa menjaga kebersihan untuk orang awam.

Sebelum dorang semua turun, belikan nasi goreng cina , suapkan semua kasi kenyang dulu.
Dengan papa skali kene suap..hahaaa.. senang keje..







mama macam biasa jadi tukang jaga beg sambil landing landing makan makan makan..
updet fb/instagram...hahahaa...puiii sangat kann??
line tak berapa nak cantek la uols..
 
sesekali tenung laut, dengar bunyi ombak..perghh..mmg release stress btol..



Yours Truly ;P

KampungBoy & KampungGirl

Assalamualaikum..

Bersantai di pantai pengkalan balak, Melaka.
Sorang berbaju kurung dan sorang lagi berbaju melayu..

Kampung Boy dan Kampung Girl sangat tauu..heee..

Tak pasal kene dera ngn mama dorang berfotoshoot tetengah hari panas lepas tu dok mengadap laut..heheee... bukan selalu.. cuaca cantik sangat..

Ni kalau bawak gi perhentian ke redang ke, memang masak budak2 ni mama kerjakan..huhuhu..









 
** tu semua candid moments..
mama just cakap tgk lautt tu canteekk kann..
tak lama lepas tu, soh pusing tgk kemere..
trus la mama zasss zass snap mane yang dapat..
tu adik tu, tak boleh dok diam sekejap pon..ade jek nak buat..hmmm..
5 minit jek pon sbb adik dah rimas pasir masuk dalam kasut..
 
 
Yours Truly ;P