Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

SISTEM GURU ONLINE

APDM SAPS

Wednesday, December 10, 2014

Food Review :: Nasi Bamboo Sungai Klah, Perak

Assalamualaikum..

Penah makan nasi dalam buluh betung?? heee..acah je.. dalam buluh comel comel??

tak pernah?? belum pernah? tak tau pon ade nasi buluh??
ke, alaaa lemang la tuhh??

bukan ye, bukan..

Nasi yang kita makan dalam rice cooker tu tp di masak/dikukus dalam buluh terpilih saje..

hohhh.. sempoii beb.. sedapp pon sedapp gilahh!! panas panas plak tuh..

baiklah, uols boleh terjah ke gerai nasi bamboo di sungai klah, perak.
gerai di tepi jalan selekoh nak menghala ke Felda Hot Spring, Perak.
1 setengah jam perjalanan dari kl/shah alam..
Dari highway utara/selatan, susur keluar ke sungkai ye..then cari landmark ke felda hotspring..
dah makan sile check in ke sana..hahahaa.. promote pree..

Mari kita tengok hidangan yang disediakan untuk pengunjung gerai. (secara bergambar)
maap lupa joke down harga setiap hidangan..

sila camkan banner ni.. rasanya takkan berubah dalam tempoh waktu terdekat..heee..
deretan lauk lauk kampung..perghhh..tgk balik boleh terliur plak..
ni la dia nasi bamboo..
1 buluh ni boleh makan untuk 2 orang..tapi aku boleh belasah sorang2..hahaha...
korang pon aku yakin boleh selamber bedal untuk diri sendiri..
diet sila main jejauhh..
 
antara side order yang ada
ayam goreng berempah..serdak tu yang toorrbaikk...
yang ni adalah ayam bunian. antara menu special di nasi bamboo..
katanya resepi perapan ni diperolehi dari orang bunian melalui mimpi.(info dari majalah 3)
anda sila cuba!
ikan talapia bakar

setiap hidangan akan dapat set ulam dan gulai kosong..

tadaaaa...
our table of the day.. ikut napsu nak jek amek bebanyak tapii tak elok membazir..kann??
minuman boleh dibeli di gerai minuman yang disediakan.

 Secara kesimpulan,
makanan yang disediakan memang sedap dan harga pon berpatutan.
tapi awas, lambat sampai maka melopong lah anda..
kebiasaannya waktu klimaks adalah dari jam 12 tengah hari membawak kepada kehabisan buluh tersebut ya..
serius, sesape yang suka JJCM tu sila cuba..
cuma, gerai ni open air dan sila paham bila open air iaitu kepanasannye memang tiptop ditambah makan dengan nasi panas..perghhh...peluh jantan semua boleh keluar..hahahaha..
dan meja yang disediakan agak terhad..
pesanan khidmat masyarakat, nak datang makan, sila datang awal awal jika tidak mahu pulang dengan kekecewaan.
 
Sekian, review ikhlas dariku untuk mu...
 


Yours Truly ;P

Gaya Duduk Dalam Troli

Assalamualaikum..

Anak anak korang ada tak duduk kat troli supermarket macam gaya anak aku duduk ni??

Aku pelik sebab kakaknye tak penah duduk gaya pelik pelik ni..sopann jek die..hmmm tu la beza anak pompuan dengan anak lelaki kot.. yang laki nih akal die 'lebih' sikit gamaknye..

Nak membesar ni memang bermacam rasa mendapat dari anak bujang nih..
kesian kakak, tak banyak sangat story mory untuk die.. tak pe, nanti mama korek korek sikit citer untuk kakak..spesel punye.. tunggu ye kakak..

Skang layan kerenah si adik ni ..
Dah masuk entry ketiga untuk hari ni pasal diee jekk.. amboii..konker blog mama nampakk??

tu seliper bunga bunga tu kakak die punye masa kakak kecik..
pon aci redah jek nak sangat pakai..lantokkkan..
 

alamak! sila abaikan gamba sensod kt belakang tuh..


Yours Truly ;P

Home Wall's Art

Assalamualaikum..

Skang sibuk pasal street arts kan kan kan??

Kat Ipoh - Dah jejak ipoh tapi tak sempat pegi
Kat Penang - Dah pegi penang jugak tapi tak dan nak terjah
Kat KL - lagii laa blom pegi
Kat seksyen 7  - paling 'jauh' dengan rumah pon tak sempat jugak nak singgah..

Sebabb..

Sebabbb...

Kat umah dah ada spesel wall's art tauuu... home deco lagi uuu..

Malas la nak gebang lebih.. silakan tengok..

Ade yang berminat nak pose mautt kt wall's art nih tak??..hahahahahaaa...




Hambekkk...tantekk takkk???
Mak bapak die memang dalam mood sedang bertabahh..
nevermind dear, its a lerning process..mama tau anak anak mama semua ada bakat terpendam..

Mama anggap ianya adalah cat ala ala nippon momento .. *sedapkan mata memandang sebenarnya*

Bila dah berakal nanti baru la mama cat cecantik..haa time tu sape conteng memang kene titik tangan tuh..siapp lahhh...

Yours Truly ;P

Hari Hari Adalah Hari Raya!

Assalamualaikum..


fuhh fuhh sapu habukkk...hadoiii...
maaplahh..ujung tahun ni banyak nauu nak kene setelkan tugasan hakiki..
Mengalahkan keje bos gamaknye..harharharrr...
jenguk jenguk jeling jeling jek blog sendu dahku nih..
sesambil tu jalan jalan kat blog feveretku..kalau sempat, tinggalkan komen..kalau tak, angin lalu saje..

Ok, mari bercerita tentang anak bujang pengarang jantung dahku nih..
macam macam perangai..
laa ni dok manjang nak pakai baju amatt aieee ayeee.. (baju melayu)
tetiap malam rekues.. tak pe la, pakai la selagi boleh muat..

tapi malam tadi sibuk nak komplit set..siap mintak ampin adek anee?? ongkok adik anee??

Nah untuk auntie/uncle sekelian..

Selamat Hari Hari Hari Rayee..

kekekekeee..


Geramm takk??
Geramm takk??
Makk die ni geramm sangat tgk die..nak gigit gigit jek die nih..
keletah die memang bermacam rasaa...uhuhuhu...

Yours Truly ;P