Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

SISTEM GURU ONLINE

APDM SAPS

Friday, October 17, 2014

Melaka River Cruise

Assalamualaikum..

Sambil berkursus, sambil bercruise gituu..
Hahahaa.. ayat memang nak kene penampau ngn bos..

Sebenarnya ada free session malam kedua. Penceramah yang dijadualkan untuk bagi ceramah malam tu terpaksa memendekkan sesi beliau di petang hari disebabkan oleh masalah yang tak dapat dielakkan. maka, plan B adalah bercruise la kite .. peserta yang lain, membawak diri menikmati suasana malam di Melaka.. sukalahh dorang tuhh.. Janji esok pagi muka memasing ada masa meeting. aku kan urus setia yang baikkklahh sangat..hahaha..bos pon baik jugak tau.. kalau tak, harapan jek la nak nek cruise ni dik non oi..

Mari aku bercerita dengan gambar.. maaf, kualiti gamba kureeng memuaskan. bawak kemera opis, setting pulak kelaut.. hasil pon bolehhh laaa... campur pulak ngn kamera hp..lagi hancus memalam..

haishhh.. gajet lom cukup power lgi nih..

bukti aku dah sampai sini..

Harga tiket ni aku beli siap siap kat hotel Seri Costa, Melaka.
Diskaun dapat RM10.00 adult.
kalau beli kat jeti aku rasa lagi mahal skit kot..
hotel hotel lain aku tak sure ada bagi diskaun ke idok..harap maklong..

our lady driver of the night..kagum kagum kitorang.. siap boleh u turn tanpa langgar tepi tepi tuh..
Pengalaman sangat die nih..
pastu mesti dah lali ngn bau hanyir sungai ni..
heee..sesape yang tak tahan sila bawak mask sendiri ye..
aku kan kental, sedut jekk bau harruummm tuh..kekekeee.. apedehal!!

Hard Rock Cafe

Restoran Cheng Ho


Dutch Harbour Cafe

Perumahan di kampung Morten
 
Comel betul rumah orang portugis ni..
Perkampungan orang portugis di Melaka..
Cantek sangat senibina rumah ..
Ohhsemm!!
Art wall..





Air Panjut Berirama
Kincir angin yang asal sejak zaman dulu dulu..
simpan sebagai khazanah sejarah negara.

Tuan belog sedang kekaguman tengok pemandangan yang bersejarah nih..i likeee!!
Sedikit Video dari my instagram @znooraini alau rajin boleh folo me..heee..
 
 
 


Memuatkan
#melaka #river #cruise #instavid


Sepanjang dalam bot tu, ada penerangan secara ringkas asal usul melaka oleh radio dalam bot tuh..
layann dengar suara ahmad tarmimi ..
 
 
 
 
Link-link yang berkaitan :
 
 


Menara Taming Sari, Melaka

Assalamualaikum..

Sambungan dari entry INI

Tempat Pertama yang sempat ku terjah..

Menara Taming Sari.

Mengambil masa dalam 10 minit berjalan kaki untuk sampai.
Sesapa yang jenis jalan laju tu 5 minit dah terpacak dah pon..

Jimat takk?? tak yah bawak keta, tak yah susah susah pikir mane nak parking..
Lagi 1, berjalan adalah untuk kesihatan..heee..

kejap lagi aku akan ada kt tempat bulat atas nun..
gayat?? alaa tak lah teruk gayatnyee..
funn apee..
dapat tengok 1 melaka dengan sekali harung..

Tiket bersama goodies bag (akan diberikan bila kita beli tiket kat kaunter)
dalam goodies tu ada air kotak dan beberapa keping poskad melaka

harga di kaunter tiket.
untuk makluman, kalau uols menginap di hotel seri costa, uols boleh beli tiket dengan harga yang murah kat di kaunter hotel seri costa tu....
rm10.00 instead of rm20.00 untuk dewasa..
jimat takk??

pintu masuk.

Mahkota Parade dan Melaka Mall..

Hotel Seri Costa (bangunan kaler cekelat sikit mengadap loji tuh..hee)


Kapal Samudera dan laluan ke River Cruise (Khemah Putih belah kanan kapal)

Menikmati Pemandangan

Keterujaan melampau..hahaha..

Dah selamat turun..
masa untuk pulang..huhuhu...
tak puass..duration dalam 10-15 minit je..

view dari my instavideo :

 

Memuatkan
#menaratamingsari #melaka #instavid



Link yang berkaitan :

http://mrspuex.blogspot.com/2014/10/3-hari-di-hotel-seri-costa-melaka.html


 Sekian, Selamat Bercuti!

Yours Truly ;P