Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

searchbar lazada

lazada april

Lazada Malaysia

Saturday, September 27, 2014

Kenapa Perlu Baca Blog Parenting

Assalamualaikum..

Baru berkesempatan nak join segmen dari brother Melastik Bintang..



Kenapa perlu baca blog parenting??

Simple!

Refreshment.
Ianya adalah sebagai refeshment untuk perbaiki diri sendiri dari terus alpa dengan kehendak dan keperluan sekarang.

Tambah/kongsi ilmu.
Tips-tips kekeluargaan dari kawan kawan alam maya. Yang terlebih kita kurangkan, yang terkurang kita cukup-cukupkan.. best ok.. macam macam ilmu kita  boleh dapat.Contoh, hal-hal nak membesarkan anak dari peringkat baby sampailah peringkat dorang remaja, kesihatan, petua-petua suami-isteri, cara-cara nak jadi mak pak yang ohsem dann lain-lain..cewahhhh... malas baca buku, kite gugel or baca blog sudah.. yang penting kutip ilmu secukupnya utk diri kita..

Pengalaman.
Pengalaman membesarkan anak anak adalah sangat berbeza untuk setiap parents di donia ni..maka, bila kita baca blog yang berunsurkan parenting nih, its fun even tho its hurts and hard sometimes.
Bak kata orang veteren, pengalaman itu mendewasakan dan mematangkan kita,btol takkk??

Kenangan.
Simpan memori menjadi kenangan untuk anak anak bila dorang besar nanti..biar dorang tau betapa tabah/sukar/seronok membesarkan dorang dan melayan kerenah dorang. kalau tak tulis, dorang takkan tau progress tumbesaran dorang..hihihi..**sebab ni la jugak saya berbelog.**

3 blog parenting pilihan :

Dr Zubaidi
Melastik Bintang
Ben Ashaari

**Ohmai ohmaiiii....baru perasan 3-3 blog adalah dari kaum lelaki..hahahahaaa...

**lain-lain : banyak gugel / join grup mom kt fb utk cari info

Ok dah.. banyak banyak kalu, melalut kelaut kang..hehehe...

Last but not least, belanjer gamba tuan tanah bersama buah cinta..ececeeceee..




 Yours Truly ;P