Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

searchbar lazada

Tuesday, June 10, 2014

Softskill training :: explorace

Assalamualaikum..

Last week kene attend softskill training selama 2 hari kt pkd klang..

Hari pertama training santai santai..dalam kelas..tak yah cite la ye sebab aku pn kejap2 nguap nguap..but ada slot yg best jugak..

Yang penting kt sni aku nak story pasal explorace kami dari jam 9 pagi sampai ke jam 1230 tgh hari yang membahang kaw kaw..

Ada 5 chekpoint kene hadap secara grouping..

Chekpoint 1 : pancing botol

Dah setel pancing 3 botol dengan mengunakan batang kayu dan paku,  kami kene skipping plak..total skipping grup kami adalah 110 utk 2 orang skipper..aku buat dpt 41, teammate lg sorg buat 69..
Stamina aku ke laut sgtt..hahaha..
Noted: fasi ckp grup kami grup paling taat..grup lain jolok jek kayu utk angkat botol tu..hahaha..apsal tak terpikir pon..yela grup 1st yg biat task ni kennn..haruslah taat..

Chekpoint 2:seluk tangan dalam baldi 

Gambar baldi takdok sebab memasing tgn basah tanak pegang hp n nak cpt cri wording utk buat ayt..
Allah, dlm baldi berair tu mcm2 binatang plastik ade..binatang ketakutan aku pon hado..
Haishhhh...

Akhirnya dpt gak kami komplitkan wording
Kami sedia membantu ..fuhhhh!!

Checkpoint 3 : tepung gomak!
Task ni kami kene cari wording jugak hokey..panjang kemainnn..
Kenyang telan tepung jek memasing..
Terceki tercekit pon ade gaks..
Kecantikan tolak tepi dah semua..misi utama cari wording dlm tepung sebanyal 3 kilo tuu..
Susah? Jgn cakaplah..tgk muke memasing sudahh..hahaha..tp task ni paling best dan paling penatt uolss...
Komplit wording : negara menggembleng tenang ke arah kesihatan yang lebih baik -Visi kkm-

Chekpoint 4: barisan silaturrahim paling panjang di doniaa..
Gambar ehsan dari grup lain..time kasih banyal banyak..
Hp sume dah susun nak panjangkan barisan..hambekk sume kene baring atas jalan semata nak panjang..dasatt tak kami..
Barisan kami panjang tp kami kalah sbb ada yg putus..is ok..kami sangat fun baring atas jalan..hahaha...

Chekpoint 5 : kopek kelapa
Aku rasa task ni paling santai sebab ada yg pro kopek kelapa, asingkan isi dengan kulit..aku ngn member gi beli air jap sebab rasa tepung tercekik kt tekak, balik jek tgk dah 70% nak setel.kagumm giler..
Aku? Tak sempat nak buat..just bagi sapot utk   siapkan task ni..
Ade 2 team yang dpt kelapa busuk siap berulat bagai..itu namanya malang tidak berbau...hehehe..kesian kt derang..tp syabas jugak sebab dorang gigih nak siapkan task ni..

Last but not least, 
Sesi petang buat pembentangan explorace pagi tadi dan diakhiri dengan sesi bergamba untuk kenangan..

Ni team aku..
Kump Sa2 (satu)
2 budak laki kt belakang tu adalah penyibuk..hahaha..

Ni gamba semua peserta..
Overall sangat happening pening pening training..
Banyak pengalaman dan info berguna untuk kami praktikkan kt opis..
Kesabaran adalah kunci paling penting untuk berdepan dengan apa jua perkara..

Terima kasih banyak banyak kepada organizer utk training ni..sangat bertuah dapat turut serta dalam training ni..