Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

SISTEM GURU ONLINE

APDM SAPS

Saturday, May 3, 2014

Workingtrip : pulau ketam, selangor

Assalamualaikum..

Working trip @ site survey di pulau ketam, selangor..

Starting april till middle of june, unit aku kene task force buat site survey untuk projek farmasi di selangor..maka, tour la kami 4 team kt lokasi yang ditetapkan..
Banyak klinik akan diterjah tp just nak up pasal pulau ketam sebab ianya rare bagi aku..

Kebetulan, team aku dapat pulak ke klinik pulau ketam..sambil buat keje, kite buat pengalaman ke situ..pestime jejak kaki ke sana..dan lamaa giler x naik feri..last aku naik bot ke pulau perhentian masa bujang dulu..

Pengalaman baru..naik feri bersama bau bau ikan..perghhhh..sape tak tahan kompom ko akan tertahan tahan nak muntah..penumpang 99% adalah cina..

Nak rasa pengalaman sendiri, pegi la terjah sana..cara nak pegi, drive menghala ke pelabuhan klang, then korang akan nampak signboard pulau ketam..dari klang pon dh ada signboard ke pulau ketam..folo je..in sya allah akan smpai..

Signboard ke jeti pulau ketam..

Harga tiket..bayaran dibuat dalam feri..

Menuju ke feri..

My teammate..

Keadaan dalam feri..

Otw ke pulau ketam..

Safely arrived..

Logo ketam..

Mari memulakan tugas..

Balai islam ni macam surau la kekdahnya..

Memang penuh dengan ketam kecik kecik..
Patutlah dipanggil pulau ketam..
Oh ya..pengangkutan utama adalah basikal dam moto elektrik..kenderaan buermotor selain motobot adalah di larang..ada peraturan kat jeti pulau ketam..
Korang akan rasa sedikit terkagum ok..jalan jalan tau tau ada basikal/ motor epektrik kt blakang korang..hahaha..
Anjing pon lalu lalang srbelah korang..
Terkejut terkejut ahkak diknon..