Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

searchbar lazada

Monday, April 7, 2014

syubhah memakan jika was-was : isu coklat pepero

Assalamualaikum..

rentetan kepada entry coklat pepero halal , bagi yang still rasa was-was, anda dinasihatkan untuk jangan makan dulu sebab ia dah jatuh kepada syubhah..

syubhah ni maksudnya perkara yang berada dalam kesamaran., tidak jelas hukumnya sama ada halal atau haram. biasanya disebabkan oleh faktor pertentangan dua dalil ataupun kerana tiada dalil/nas yang terang/sohih.

beberapa detail entry berkaitan dengan coklat pepero ni. silalah baca:

http://www.eyriqazz.com/2014/03/status-halal-coklat-pepero-jawapan-balas-dari-haji-ismail-group-langkawi.html

http://azfar9897.blogspot.com/2014/03/status-halal-letto-pepero.html

Sekian..

p/s : saya masih menunggu kesahihan tentang isu coklat ini..harap kita semua dapat penjelasan yang sebanar-benarnya.


Yours Truly ;P

Senaman Untuk Perut

Assalamualaikum..

Info untuk diri sendiri dan juga untuk kawan-kawan yang berminat..
Tiada MASA nak bersenam di luar? SIBUK menguruskan anak anak sampai diri sendiri terabai dan mula susah hati menggeleber sana sini?.. pastu trus diri rasa DOWN?

ye saya sedang mengalaminya.. uhuhu..

ini dia tipsnya cara-cara senaman untuk dilakukan di rumah..sila ajak juga suami anda untuk support..
sukarela boleh, paksarela pon boleh jugak..hahahah... taknak jugak, ko bedal buat sorang sorang..ponn boleh..
janji nawaitu tu kuat..

aku seorang muslimah, maka gamba pon nak jugak yang muslimah gitu..hahahah...

jom terai jom..



nah bidio skali..ko mampu buat, silalah buat..ada 25 teknik senaman untuk perut..
pilih mane yang ko suka..



sumber dari www.kevinzahri.com

selamat mencuba..
sihat untuk hidup, hidup untuk sihat..


 Yours truly ;P