Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

searchbar lazada

Friday, June 14, 2013

Main Masak Masak

Assalamualaikum..

Vavavaaaaaaaa..
lameee tak updet trus kluar entry masak masak....
Rindunye kt blogku ini...
blogwalking ke rumah kwn2 mmg tetiap hari wajib dilakukan after opis hr ok..

sebenarnya,
Banyak cite nak diceritakan kt sini tapiiii....ntahlaaaa..
Mood agak kedaung skit nokss..
Perubahan hormon koottt...
xpela..biarkan hormon itu di situu..

now nak stori pasal lunchku yanggg panjang pada setiap hari jumaat..
kalo biasa-biasa, mmg akan melepak membuang masa mencari mkn kat area shah alam ni
klo mls dok dendiam jek kt dpn PC tapau mekdi/dominos delivery..sudahh..

Tapi hari ni lainnn skit..
ade jemputan cooking session sekaligus untuk mempromo periuk ajaib..
kalo x masak, camne org nak membelinye kan..
so berdemo skali dgn masak masak laa..baru kehhlasss...

Ahkak tukang nyibuk jadi chep ank pak zubir..(kebetulan abahku nama zubir, so prasan diri anak chep la kunun tapi abahku mmg xpert masak tau.., msk ns goreng n smbal sardin..terbaekk..)
ehh..tetibe plak..

ok, ok...jom layan ahkak yang jd tukang interprem..





















yang tudung kaler pepel tu adalah ketua kumpulan..ecehhhh...weols memeriahkan suasana jek..

Beliau mempromo periuk tu haa..

Menu yang dimasak dalam periuk tu adalah :

Nasi Beriani
Rendang Ayam
Dodol

air kordial - disediakan oleh organizer..kang tercekik mkn nasi, mane ko nak cekau air..hihi..

 






















Rendang ayam yang dah siap dok dlm besen..belasahhh..hhhihi..rasa, sedap dap dapp..
makan ngn nasik beriani..(x amek plak gamba nasi tu)


yang ni plak masak dodol dalam periuk..siap dalam masa 15 minit jek kooo...senang jekk..tak yah nak mengacau smpai ke pagi siap amek turn bergilir gilir...wa cakap luuu..yang ni mmg aku terkagum sbb aku x pnh tgk org masak dodol begitu sekejapp..

Aku cam biase jd tukang interprem...sokakkkkk....

kesimpulannye adalah..kalo ko nak senang masak tanpa becakkan ketiak di dapur, silelah beli..
masak nasi beriani sekejap jek..msk rendang ayam pon ko tabur2 dah siap..perghhh...

dan lagi satu, yang paling penting adalah lunch ku ditaja oleh periuk ajaib tuh..kekekeke..
makan nasi beriani ngn rendang ayamm bersama desert dodol..nyum nyum nyummm...


sekian..

ilang x rindu korg dgn blog yang x berapa dariku utk mu ini..??


Yours Truly ;P