Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

searchbar lazada

lazada april

Lazada Malaysia

Monday, June 11, 2012

Taksub Dengan Playdoh Kek

Assalamualaikum..

Dah alang-alang pegi sogo, perkara pertama adalah carikan playdoh utk lil aireen..
dah puas hati barulah ke tempat barang-barang baby..
yela..kene bodek awal2 dulu, klo tak, mau die cranky time kita nak beli barang baby..
kita dah la kene amek time nak memilih barang baby..
bukan susah pon nak cri..tapi susah nak memilih barang tuh yang jd lambat dan lama..haih..

set playdoh yang jadi pilihan hati lil aireen adalah :



Playdoh Cake Set.
aku tambah xtra doh color - ade 8 color. dalam kotak besar tuh ade 3 color
so total sume ade 11 color..baru best nak main gituuu..
cehh..mama plak yang terlebih eksaited..
memula die nak berger set..tapi lelame die pilih yang ni jugak..
memang saje kasi die pilih sendri, baru die puas hati gamaknye..
sampai rumah die tido, kejutkan mandi pastuh cakap "kakak mandi dulu pastuh kita main playdoh nakk??"
dan dan tuh trus buntang bijik mata, trus nak mandi lelaju..senyum jek aku tgk..cumel..hihi..



ko tengok betapa kusyuknya die melayan playdoh..
lame ok die ngadap sambil borak2 konon2 main ngn ramai orang..
sesambil tu aku pon melayan sekali..
kejap jek aku layan..kira cukup syarat jek..
die dok ngadap dri kol 7.45 malam sampai 12 malam ok..lameee kan??
benti kejap utk minum susu + makan mlm ( mkn hotdog 1901 secara berjemaah jek..malas nak masak)
syok ooo..yela..zaman aku dulu mane ade menan doh doh nih..
dah alang-alang beli utk anak, aku pon meramaikan jek la..hihihi..\
tapi mama plak yang terlebih hover :D
hasilnya :


kek red+blue velvet..kununnn..kelass takk??
dalam pinggan tuh ade 3 jenis kek yang lain..pastuh die bg papa die makan kek tuh..
yang ade tulis "dad" tuh kunun-kunun kek utk father's day laa..hahaha...
father's day bilaa eyhhh??korang tau kee??

malam nih nak sambung buat kek lagikk..
emm..nak try buat pavlova ngn doh nih bolehh???hhahaha...
eyhh..eyhh..mama niii...


Yours Truly ;P

Sunday's XTVT [10.6.2012] : Sogo - Maju Junction - Sogo Again

Assalamualaikum..
Memula plan nak berkonvoi ngan jiran tetangga  nak attend wedding adik salah seorang jiran kat area pahang nun..
tapi terpaksa dicancelkan sebab kene attend wedding sedara mara blah asben kt gombak.
balik kenduri tgk jam tangan asben (ai x pkai jam yee uols), oh masih awl lgik nih..so ke sogo la kita..
lame btol tak jejakkan kaki kt sana..
dulu masa belajar diploma, tempat tu la jd tempat lepak seharian ngn kgkawan ..
time petang jek penuh ngn bebudak pompuan berbaju PLAIN..
trademark baju skola gituuu..hihi..kelakar je bila ingatkan balik..sonok weii..
ok, sambung balik..
pegi sana pon sebab nak beli ape yang patut utk persediaan si comel kt dalam puyut nih..
satu hape pon blm beli lgik..beg pon blom stanby kt dalam kete..fuhhhh...
mama sibuk cri barang adek, kakak plak sibuk cri kasut die..
tak mengalah ok pilih kasut sume nak yang high heel gituu..
dasar anak dara..
ade la beberapa keping gamba aku sempat snap sambil layan kerenah die..


banyak gak kasut die terai..tp yang ni paling last skali..


kasut tu jd pilihan tapi malangnya takde saiz...kesiann die..

dah setel beli barang adek sikit-sikit, simpan dalam kete then ke maju junction la kita..
papa nak baya bil maxis die, then singgah giant beli susu aireen yang dah nak abih..
kemudian, menyinggah pulak ke fames emes beli beskut idaman dan eskrem..


belikan dia eskrem pelangi. ade tragedi lps dapat eskrem nih.
jalan kemain slow, pastuh eskrem cair pastuh dah meleh-leleh otw nak ke sogo balik..
sudahnya ke tong sampah..haruu...mahal taw eskrem tuh..x kosa mak nak abihkan sbb memasing dgn eskrem sendri..papa abihkan die punye, mama pon sama..so aireen punye, tong sampah yang abihkan..gasakk!!
lepas tu die trus moody..lantokkkk..nasib baik mmg nak balik dah pon..
sesampainya di dalam kete,
dia mulaa...



menidurkan diri lepas dapat candu : susu+bantal..
senang hati mama..klo tak, nak menempel kat mama jek..
kene adjust perut bagai sebab nak bagi space kat die nak menempel..huhh..
bila die dah tertido kt blakang, mama bolelah berlapang-lapang die depan..:D

owhh..sempat belikan die menan playdoh yang lama diidam-idamkan kat sogo..
tunggu next entry tentang ketaksuban beliau bermain playdoh..:D