Followers

Monday, June 4, 2012

Aktiviti Hari Sabtu : luncheon+ triffle time + gossip time

Assalamualaikum..

Aktiviti Hari Sabtu lepas [2.6.2012] :

Masak-masak utk lunch bersama-sama, trifle time (tgh kemaruk rajin buat trifle, so aku bawak utk mereka test..hihi)maap, tak sempat nak snap gamba. kecoh2 trus lupe sudah, last but not least adalah gossip time di dapur, di meja makan, di sofa..terasa sangat heaven bile sesekali dapat jumpe ngn member lama..shorgaaa...shorgaaaa..

Lokasi adalah di rumah kak lily yang kebetulan bru jek pindah dekat sebelah taman rumah aku, kat area alam budiman..dh sangat dekat, wajib la datang..:D

Ekceli ni adalah plan yang tetibe jek plan trus menjadik..lagik best bile tiada kaum suami yang join..kebetulan asben kak lily tgh oncall kt puncak alam..asben2 kami pon dgn xtvt memasing..so bila dh jumpe, ko pepaham jek la yee..anak ke mana, mak kemana..hahaha...pepandaila ko anak nak buat hal..anak-anak plak sume gegerl..termasuk anak aku, sumenye adalah 5 orang. sorg jek boboiboi. tu pon bru 3 bln lebih..



kami yang evelebel pada hari tuh..dr kiri : kak lily, urs truly, ila n qiss..snap gamba ni pon time memasing nak berambus sudah..punyelah payah gile nak snap ok..suruh bebudak, tau tau jek la..last-last tangan si sara 9anak ila) yang hokey..ni kira hokey la..kureng gegarnye..hihi..yang lain sume hampeh..nak buat cemane, mak-mak nak jugak berposing..wajib ade 1 gamba kenangan..gituuu..

Sepanjang sesi kami bergosip, my lil aireen sangatlah memahami mamanya..ko nak tau ape die sudah buat??  tido, tido dan tido..lepas kenyangkan perut, tulah xtvt die..x heran der keadaan yang sangatlah kecoh dengan suara kekanak main, nangis, barang mainan jatuh la, suara mak-mak bergosip yang mcm petir kt sebelah telinga die..die hape pedulik..die elok jek landing..x caya tgk nih..yang penting susu bantal WAJIBULQHUNNAH..:D


tengok die tido, ko sendri pon akan rasa ngantuk cam nak join the club..hahahaha...lenaa sesangat sangat..


nih la kekanak yang ade untuk memeriahkan suasana..dari kiri : aireen, maryam,sara, laila, jasmin. oleh kerana anak aku tgh baekk punye buat taik mata, so lokasi untuk bergambar haruslah di tempat die tido..mane bole xde gamba anak aku kan..tak aci di situ...so camnih la susunan yang kitorg buat..4 masih tegak dan 1 telah tewas..hihhi..si maryam (baju hijau) baekk punye landingkan tangan kt punggung aireen..hahaha...pon die bole x sedar-sedar..penat sangat kot..

Insyllah next time akan ade gossip2 lagik tp x tau plak rumah sape jadik mangsa..dannn..x tau la kalo aku sempat join..tah tah dah terberanak kot time tuh.. owhh..dorg ade plan nak buat bbq kt peedee 1 september nnti..memang tak la aku nak join..under confinement month kot..jahat tau dorg..buat time aku tgh pantang..kejaammm!!! aku nak ikut woiiii!!!!...

Ok, sekian short story utk xtvt sabtu aku..eyhh..short kee?? lantak la..:D

Yours Truly ;P