Followers

Saturday, April 28, 2012

Hari Sabtu Yang Padat Tapi Best!!

Assalamualaikum..

Harini 28/4/2012. Hari yang pack untuk aku.Pack dengan kedatangan tetamu-tetamu dr pagi smpai ke malam. Ade yang dirancang dan ade yang diterjah..Memula mak, adik n qisya dtg n trus nak brekfest kt sni..haa...yg ni mmg x dirancang..tetibe dpt BBM terus berdesup nak dtg umah..terpisat2 la aku bngun nak siapkan ape yang patut..yela wiken la time nak bngun lambatkan..dengan menggunakan kuasa boboiboy trus siapkan brekfest ns goreng yg paling simple/ mandi/basuh baju stok seminggu/kemas2 ape yg patut..kebetulan mak ade bwk ns kerabu..alhamdulilah..rezeki..:D
**part ni mmg xde gamba-gamba sbb kalut nak buat preparation..

Then, x lama pastuh, apai n wifey plak datang diskus pasal gajet memasing..maklumla memasing photographer..haa yang ni kedatangan yang dirancang..:D
B4 tuh aku dh pesan awl2 kt laki aku soh beli udang utk msk lemak cili padi..boleh makan untuk lunch nnti.tp oleh sebab die ckp nanti2..maka, menu lunch sudah bertuka kpd yang ini :



Lps zohor mak n adik blik ceras, time free free teringin plak nk buat desert utk tetamu yg dtg..yela..dh la x msk..laki just tapaukan KFC jek..Barang-barang desert dh beli mlm td, so projek membuat trifle pon berjalan..Cara-cara nak buat aku just folo step kt blog kak Neena Gojes Gonjeng nih..KLIK SINI
Memang simple but sangat SEDAP..thx KAK NEENA sbb sharekan resepi..
1st try ni la hasilnye :


yang ni plak penge'TEST' nya :D



Tetibe time apai n wifey nak balik, dah salam-salam cium-cium bagai , tuppppp blackout kooo...pandai plak dorang bajet time nak balik..mmg tersangat kebetulan..huhuhu..fuhhh..mmg kepanasan tahap GABAN TARO dah..my BFF Qiss plak dah OTW nak ke rumah..aku dah ckp ngn laki aku, klo qiss dtg, letrik xde, makanya moh le kite bersejuk2 kt memane shoping complex area shah alam nih..x mampu mak nak bertahan bersauna dlm umah nih...

Sesambil tunggu Qiss nak sampai (kedatangan yg dirancang jugak)..kitorg landing landing sambil bukak pintu luas-luas..kasi angin masuk banyakkk banyakk..Aku dh imfom awl2 ckp umah xde lektrik..

Setengah jam lps tuh, sesampai jek die, bile jejak jek kaki kt lantai umah aku, lom sempat nak duduk kt sofa, taaapppppp trus ade letrik...fuhhhh...mmg die adalah pembawa kuasa 3 letrik boboiboi laaa...hebakkk sungguh kwn aku nih..hihihi...kelaka pon ade..teruja beebbb..x yah susah2 keluar lepak2 kt shoping mall..

Dan paling best, tea time pon disponser oleh beliau..Ketiau Goreng Spesel Dari Rawang..Kelasss !!


Makan-makan, borak-borak, gosip-gosip, sesedar dh nak maghrib..qiss mmg kene gerak lps maghrib sbb nak hantar anak buah die kt poli shah alam nek bas kol 11 mlm kang kt bus stand sek 17,shah alam..x dinner kt umah aku sbb katenye anak buah die nak banjer..so aku tapaukan ayam goreng KFC utk die n hubby die ..before blik sempat bergedix untuk kenangan. trifle yang aku buat tadi die ckp sedap amatt!!!..**kembang satt!!

pic from hp qiss..kelass..boleh edit gmba diujung jari sajee..mak jeless!!

So, itulah saje tentatif hari sabtu ku yang padat lagi bestt..cehh..mcm slogan kete plak..memang sgt best walaupun penat..bile kite buat sesuatu yang best, secara x langsung penat pon x terasa..btol x??

Time kasih uols dtg memeriahkan hari sabtu ku..terasa cam buat open house raya plak..hikhikhik..yela, time raya nnti aku mybe tgh berpantang..:D


Baiklahh..Malam ni nak layan cite-cite yang astro bg FREE until 6 MEI 2012 sampai lebam..bergasak la rebut remote ngn laki pasnih..hihihi.. **kami just amek pekej basic ajoo!!

Yours Truly ;P