Followers

Monday, February 27, 2012

Daypack Trip wif My Gunung Mate

Assalamualaikum..

Monday blues melanda..anak pon blues blues gak takmo gi school..haih..manje terlebih dak nih..

Ok. Just nak tepek my sunday's xtvt [ 26.2.20120]

Kira Entry bergambo le nih..

pintu masuk.sorry kenderaan di larang sama skali masuk..menapak la ko ngn bebarang ye..

laluan trek ke checkpoint. mental dan fizikal kene kuat ok utk bwk ank2 anda berjln 15 minit ke dlm..klo x kuat makanya dokong la yee..

aksi gedix sambil jln amatlah penting sbg langkah2 keselamatan utk elak mintak dokong..
hihi..lagi 1, ajak borak tnye pokok ape nih, pokok ape tuh, bunyi ape nih, bau ape nih supaya die leka ..tup tup dh sampai.. n now die dah kenal camne bau hutan..klo korg nak tau cmne bau utan, try la msuk utan..hihi..acah jek..

sampai sudah ke chekpoint..:D
ayam goreng tepung dan udang goreng tpung in the making..di masak oleh anak2 dara..:D

ops idupkan api utk bbq.sayang btol x sempt nak tgkap gamba ayam,udang,sotong,hotdog di bbqkan..

dipantau oleh mandur kecik yg pkai pelampung pink..comel jek..

x boleh thn duduk jek, so die pn nak menyibuk mengipas..tah ape yg dikipasnye tuh..

mandi taim!! mmg best la kene air sejuk di tgh2 hari yang panas nih..heaven dohh!!


amboi papa sonok sakan berendam ngn pelambung pink anak ye..
member lgi 2 org tuh sibuk dok jerat ikan2 kunun nak dilaukkan la..
tp hampehh..mmg ikan tu sgt jinak ok..last-last mkn ayam jugak laa..
xpe, enjoy tetap enjoy ye dakk??

ko nampak x kenape muke aireen camtuh??sbb pelampungnye dikebas papa..hahaha..gasak..berebut pelampung..

ok, packing utk balik..kitorg gerak dulu. x dan nak tunggu team bujang turun dr air terjun..al maklumlah mak buyung mane ley lelame dlm hutan kan??kene pulang sebelum maghrib ok..suka, suka jugak..keselamatan bby pon kene jaga jugak.. 
mama bersama lil aireen yang bru bangun tido..cam biase, penat mandi, tido lee.
kt blakang tu aD pon tgh packing smbil ditolong oleh anak2 while waiting her hubby yg blom2 turun dr air terjun..

gamba wif chenta harusla ade kan??supporter utk xtvt msuk utan..hihi..kt blakang tu fly sheet n groud sheet ( kaler biru ) baunya buat kitorg hilang rindu kejap..haih..bile la dpt aktif balik nih..aD n Fazi yang masih aktif n ligat masuk utan..mmg salute kt dorg nih..
 ohh, gamba lepak sambil mkn kuaci ngn nenas cicah ngn rojak mak bee ( yg ni aku tgk jek la..) n langsat plus borak2 x sempat nak snap..kes mls nak amek hp dlm beg..sayaang btol..

last but not least..gamba sblm pulang..comot btol dak kenit nih..babaii..sampai jumpe lagik.
Insyllah..
p/s : sonok btol dpt gether2 ngn mmber gunung walupun x ramai..btol2 ilang rasa rindu..anak2 pon gud gud jek. sempoi..alhamdulilah.. memasing dah berfamily dan dah ade anak2 tp tetap menten dgn xtvt outdoor..suke suke suke..at least minat kite x ilang even dah berkeluarga kan?? yang penting kene kawin ngn org yang cintakan utan la jugakkan??klo pasangan yg x minat kompom minat tu akan terkubur begitu sahaja xpecially utk wanita kan?? klo redha x pela..just my opinion jek..jodoh sume di tangan tuhan..

Sekian, terima kasih.

Yours Truly ;P