Followers

Tuesday, September 6, 2011

Dia Dan Mop

Assalamualaikum..

Kejadian mlm raya. dah siap merendang, kompom la terpercik sana terpercik sini kan, so wajib la kene mop kwsan 2 yang terkena tempias percikan api api rendang tuh..tapi, nak bgtau bukan aku yg mengemop, anak dara aku yang sibuk benor nak ngemop..owh jgn risau, bukan die sorg2 kt dapur tuh..sgt membahayakan kesihatan ya kalo biarkan budak bawah umur tinggal sorg2 kt dapur..


rendang daging MIL, aku tukang kaco sampai kering..
ok, sesi pembersihan dapur bermula :


memula bersihkan mop

empuk2 kan sikit mop tuh

ok, kita stat dari sini yee..

pastuh sila panjangkan mop ye aunti2 tarik ke depan, ke blakang

mama!! ati ati, licinn...
ok, kesimpulannye mmg la bersih dan melambakla jugak air bertakung sbb die x bole nak perah..parahhh la aku nak keringkan lantai tu balik hokehh!!! ..

xpela, take it as a learning process..kata pon anak dara kan..harus la tlg mama die sejak kecik lagik..senang..


Yours Truly ;P

Berkumpul dan berbuka beramai-ramai di Cheras Baru

Assalamualaikum..

Di akhir-akhir ramadhan, aku sempat berbuka kt umah mak abah ngn adik beradik yang lain..mak masak spesel sangat utk anak-anaknye..masak lemak cili api ketam, pecal, sambal sotong, kek suji, buah melaka etc etc etc..off cos la dengan bantuan anak2  dan makcik2 yg join skali..xkan nak biarkan mak dok dapur sorg2 kan??hishh..hishh..x baikk..sambil tlg mak sambil sedut resepi laa..:D

x dan nak snap seketul2 makanan yang ade, sume dh thp nak membaham makanan dengan lajuuunye bile azan dh berkumandang...dasatkan??

tp yang paling best skali, incik asben tlg jugak kt dapur - menguli kuih melaka..untung mak dpt menantu rajinn..ecehhh...:D - jgn kembang udah lee..N3 khas tentang kuih melaka akan menyusul kemudian yee..

barisan makanan yang ade..

abah( baju putih ) bersama adik beradiknya..

lauk paling spesel 

sup ketam - khas utk kanak-kanak

mak ku yang cumell..heheh...thx mak..

orang sibuk berbuke, die pon sibuk berbuka jugak..
Dah setel segalanya, malam tuh aku move kt peedee..**sob..sob..sob..tahun ni seperti tahun yg lps akn beraya kt peedee..dan tahun ni jugak adik beradik aku sume beraya kt cheras KECUALI aku..apekan dayaa..!! pengorbanan namanya tuhh..aku Redha + Pasrah..

Sekian..

Yours Truly ;P