Followers

tudung comel

Tudung kanak-kanak

lazada

SISTEM GURU ONLINE

APDM SAPS

Friday, August 19, 2011

Projek Besar Menanti !!

Assalamualaikum..

Yeee...ade projek besar-besaran menanti untuk this coming wiken..tak sabar..tak sabar..hihi...projek ape lagik kalo time-time nak raya nih..projek buat kuih raya tradisi kami sekeluarga la...lokasi wajib projek off koss la kt umah abah bunda tersayang..senang..sume barang ade, mixer, ovan sampai 2 - komplit!!heheehe...

Aku akan berduet ngn adik pompuan untuk memajukan projek ni..aku ade sorg jek adik pompuan, maka die je la nak x tak kene tlg sesame buat kuih raya..tamo buat tade share..hihi...anak2? pepandai la dorang berdikari cri papa masing-masing..bolehh??

balik keje kang nak singgah kat kedai kek BAAGUS.. beli keperluan2 untuk projek kami..whoaaaaa...suke suke..senarai kuih yang ade dalam pale hotak kitorang ialah :

- biskut cornflakes
- cornflakes madu
- biskut cokelat chip ala ala femes emes
- biskut oreo

sebenarnye byk lg kuih rs cam nak buat cam london almond, tat nenas...tp takut nnti x terkejo yobb..almaklumla target nak buat sume kuih tuh hanya 2 hari jek..so terpaksalah berpada-pada sikit plus membajetkan kos sedia ada..

tapikan, dah alang-alang tuh aku terasa nak buat PAVLOVA la pulak..resepi nnti nak sedut kt blog memberku - die buat entry khas untuk ku..ahakss...terharu beb..if ade kelapangan, boleh buat menu utk berbuka esok kt umah mak abah..sure lg besttttt...

Dan yang paling bessttt nnti kt umah ade bauu bestt, bau kuih tgh masak..perghhhh!!!..mau tergoda kauu...harap2 imanku kuat menempuh ujian masak kuih raya nih..adik??cehh..pg tadi dengan banggenye die kol ckp die dah raye..tu esok ko jgn nak meroyan klo kakak mu ini tertido ke terlentang kehausan kt dapur mak yang besar dan lapang sampai boleh buat team sepak takraw tuh hokeyy!!! org dah raya awal nih kompom la tenaga byk kan, pulak tu bole refill anytimee..x gitu dikk??hihi... *nada jeles nih!-bila time aku nak sampai nih!

baiklah..dah penat taip. penat dah jalan kt sunway piramid jugak lunch tadi..penat..penatt..habuan soping?? nan ado sebab mood soping ke laut..x mari mari..tahan dugaan kan aku??* clap *clap..

Salam Ramadhan Uols!!

Yours Truly ;P

Selingan di pagi Jumaat Nan Indah..

Assalamualaikum..


babak- babak antara mak dan anak di bulan Ramadhan  : 


Mak : Anak, oh anak. jom bangun sahur.




Anak : hmmm... mak buatkan ho..ho..ho..horlick eyhh??




Mak : Ho..Ho..Hotak kawwww..!!!


Anak : Pingsan!!!


Motip :: Saje ubah dialog iklan ho..ho..horlicks.. :D


jgn marah haa...senyum sikiitt!!!


SALAM RAMADHAN..


Yours Truly ;P